5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDieta pentru fiecare

Dieta pentru fiecare

Cea mai buna dieta dintre toate este cea pe care o urmam cu sfintenie, fara a face nici cele mai mici exceptii. In plus, un regim respectat pas cu pas este si cel mai eficient si da cele mai bune rezultate.


In aceste conditii, de ce sa nu alegeti un regim care vi se potriveste? O veche prejudecata, conform careia pentru a slabi trebuie sa consumati doar alimentele care nu va plac, pare a-si pierde valabilitatea. Asadar, lasati de o parte dubiile legate de grasimi si carbohidrati, nu mai numarati caloriile si nici nu mai frunzariti ziarele in cautarea vreunei diete-minune. In opinia mai multor nutritionisti de la Centrul Sanitar Tufts-New England din Boston, nu exista cine stie ce diferente intre dietele la moda si toate duc la acelasi rezultat: o pierdere moderata de kilograme.


Diete la moda


Michael Dansinger si colegii sai au studiat efectul mai multor tipuri de diete pe 160 de adulti, cu vârste cuprinse intre 22 si 72 de ani, toti supraponderali sau obezi. Impartiti in patru grupe, voluntarii au urmat pentru o anumita perioada una dintre cele patru diete „la domiciliu“: metoda Atkins, care reduce consumul de carbohidrati, fara a controla insa grasimile. Spre deosebire de multe alte diete, programul Atkins ne permite sa consumam mâncarurile preferate, alimente hranitoare si consistente, cum ar fi, de exemplu, la micul dejun o omleta cu ciuperci si curcan, la prânz salata mediteraneana cu pui, iar la cina somon pane si broccoli cu ulei de masline. Secretul consta doar in urmarirea atenta a celor patru faze ale programului: faza de inductie, scaderea in greutate, prementinerea greutatii, mentinerea greutatii pentru tot restul vietii. A doua dieta testata a fost asa- numitul regim „Zona“, bazat pe raportul caloric 40-30-30 intre carbohidrati, proteine si grasimi. Cel de-al treilea regim testat a fost „Weight Watchers“, care necesita asimilarea unei mici cantitati de calorii, si, in fine, „Ornish“, o dieta vegetariana. Dupa un an, specialistii au descoperit ca aceia care respectasera cu strictete regimul (aproximativ o treime dintre membrii fiecarei grupe), indiferent de tipul de dieta, pierdusera cam sapte la suta din greutatea initiala, fara a se semnala diferente intre diferitele grupe. In concluzie, in opinia specialistilor, important nu este ce dieta urmati, ci sa o respectati „pâna in pânzele albe“. „Fiecare dieta poate da rezultate. Important este sa o respectati pâna la capat“, a spus Ernst Schaefer de la Tufts University din Boston.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS