11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Strudel cu legume

Ingrediente:


– 2 foi de strudel congelate;


– 2 morcovi;


– 250 g vinete;


– 200 g telina;


– o tulpina de praz;


– 50 g ardei gras;


– o jumatate de dovlecel;


– 2 cartofi fierti;


– 1/4 l lapte;


– 150 g faina;


– 100 g unt;


– sare, piper macinat;


– 1 lingura frisca nebatuta;


– 2 linguri smântâna;


– 250 g spanac;


– grasime (ulei) pentru uns tava.


Mod de preparare:


Se spala legumele, se curata si se taie fâsii subtiri, la fel si cartofii fierti, curatati de coaja. Se topeste untul intr-o cratita, se adauga faina, se amesteca bine, dupa care se incorporeaza laptele si se bate in continuare cu telul. Se da intr-un clocot, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, dupa care se toarna intr-un castron si se omogenizeaza cu legumele taiate.


Se incinge cuptorul la maxim. Se intind foile de aluat pe un stergar umed, se intinde deasupra stratul de legume si se ruleaza. Se unge strudelul cu ou, se pune pe o tava unsa si se coace 35 de minute in cuptor.


Intre timp, se opareste spanacul si se mixeaza – in robotul de bucatarie – impreuna cu frisca. Se adauga smântâna, se incalzeste putin, se sareaza, se pipereaza si spuma astfel obtinuta se serveste pe farfurii incalzite impreuna cu strudelul taiat felii.


Pofta buna!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS