19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLaura Gorun - o olteanca de succes

Laura Gorun – o olteanca de succes

Sosita intr-o scurta vizita in urbea natala, topmodelul Laura Gorun a acceptat sa dezvaluie câte ceva din stralucitoarea lume a modei. Despre planurile de viitor a preferat sa nu vorbeasca pentru ca meseria nu-i permite: nu stie niciodata când se intâmpla sa fie chemata la vreun casting.


Laura Gorun, unul dintre topmodelele autohtone care au reusit sa-si construiasca o cariera de succes si in afara granitelor tarii, nu a fost intotdeauna mândra de felul in care arata. In copilarie a fost inalta si slaba, motiv pentru care mama ei i-a propus sa participe la concursul Miss Boboc de la Colegiul National „Fratii Buzesti“, pentru ca Laura sa mai capete incredere in ea. Adolescenta a acceptat sa participe la concursul de frumusete si acest detaliu i-a schimbat complet viata. Atunci a fost remarcata de Toni Dinca, managerul agentiei de manechine „One Models“ din Craiova, care i-a intrezarit potentialul.


In anul 1999, a mers la concursul „Supermodel of the World“, unde a fost remarcata si a ajuns la agentia de fotomodele „Ford“ din Franta, iar mai târziu la alta agentie de renume, „IMG“, unde este si in prezent. Dar pentru Laura Gorun agentia-mama a ramas „One Models“, agentia lui Toni Dinca. Dupa un an la ASE in Bucuresti, a dat admitere la Sorbona, la Economie-Gestiune, unde a fost admisa, iar in prezent trece in anul patru.


Laura Gorun a prezentat pentru multe case de moda celebre. Dar, dupa cum spune chiar ea, lumea modei nu este la fel de sclipitoare cum pare din afara:


„In lumea modei se invârte totul in jurul unor poze si unor haine, dar bineinteles ca nu asta tine lumea in loc, dar nici fara ea nu se poate. Asa a fost dintotdeauna. Trebuie stiut ca lumea modei nu este asa de sclipitoare cum pare din afara. Dar in acelasi timp aceasta lume iti da o libertate si o putere pe care nu le ai la o anumita vârsta. Am putut sa vizitez multe locuri de la o vârsta frageda pentru ca eram manechin si acest lucru este un avantaj imens. Un mare dezavantaj este faptul ca in meseria asta nu prea poti sa-ti faci planuri pe termen lung. Poti doar sa lupti si atunci când apare oportunitatea sa o folosesti. Chiar ajungi sa apreciezi România mai mult când vii mai rar acasa. România e un loc deosebit“, a declarat olteanca.


Dupa parerea Laurei, modelingul este si o chestie de noroc, si de rabdare, pentru ca mergi la 100 de castinguri si poate la 99 dintre ele poti fi respinsa, iar acest lucru nu-ti prea ridica moralul. „De cele mai multe ori manechinele nu prea au foarte multa incredere in ele. Dar trebuie sa inteleaga faptul ca este doar un gust al persoanelor la care te duci sa faci casting. Asta nu inseamna ca esti tu mai urâta sau ca esti mai nu stiu cum. Pur si simplu nu corespunzi cerintelor celor care organizeaza castingul. Nu te-ai trezit bine de dimineata sau ti-a mai aparut un cos pe fata. Trebuie sa ai foarte multa rabdare si nu trebuie sa pui la inima tot ce auzi in stânga si in dreapta“, a declarat Laura.


Familista convinsa


Fotomodelul Laura Gorun este una dintre femeile care nu se machiaza decât daca are un „job“, iar daca o face intotdeauna se demachiaza foarte repede si foloseste mereu crema pentru fata si pentru corp. Nici la sala nu obisnuieste sa mearga foarte des, iar in ceea ce priveste alimentatia, manânca orice.


Din punct de vedere al trecerii de la modeling la actorie, Laura nu prea este atrasa de idee pentru faptul ca trebuie sa fii mai mereu in atentia presei.


„Mie imi place sa fiu mai in spate. Sa se duca altii inainte pentru ca mie imi place sa am o viata linistita, in care sa am casa mea, sa nu am probleme cu nimeni, sa nu vorbeasca lumea de mine. Ce conteaza cel mai mult este faptul ca vreau sa am lânga mine familia: mama, tata, bunicul, bunica. Sunt o familista convinsa. Inca nu stiu unde sa ma stabilesc pentru ca la mine planurile pe termen lung nu stau foarte bine. Acum când o sa plec am sa merg la Paris si dupa chiar nu stiu ce o sa se mai intâmple. In mod normal daca ai prezentari afli cu o zi inainte daca nu chiar in seara dinaintea prezentarii. Se intâmpla sa aud: «Vezi ca ai un bilet de avion si mâine pleci la ora x». Acest lucru nu este stresant decât pentru inceput deoarece ajungi sa te obisnuiesti. Daca as avea o fiica nu as indemna-o sa mearga spre modeling. Dar daca ar vrea neaparat, ar fi alegerea ei“, a spus fotomodelul.


Laura este multumita pentru ca a reusit sa-si faca parintii fericiti prin ceea ce a reusit sa realizeze, cu toate ca la inceput a fost mai dificil pentru ei. Dupa cum se stie, mentalitatea românilor este ceva mai rigida in aceasta privinta.


„Nu poti sa te opui, pentru ca pâna la urma copilul tau are si el o viata. Este alt om si nu ai cum sa te impotrivesti vointei lui de a face ceva. La fel si ei la timpul lor au facut ce au vrut in viata“, a precizat Laura.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS