10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin4 Iulie: traditii delicioase

4 Iulie: traditii delicioase

Ingredientul cheie pentru orice petrecere sau picnic de 4 Iulie este „simplitatea“. Cu cât retetele sunt mai usor de facut, cu atât sunt mai gustoase. In plus, aroma preparatelor gatite afara, pe gratar sau pe o plita incinsa, nu se compara cu ceea ce se poate obtine in bucatarie.


Pentru americani, 4 Iulie a devenit „sinonim“ cu gratarul, artificiile si distractiile de vara. Desi preparatele culinare sunt din ce in ce mai numeroase, sunt câteva mâncaruri care nu lipsesc niciodata de pe masa americanilor in aceasta zi speciala. Dintre acestea, la loc de cinste sunt gratarul de pui sau carne de vita, porumbul sau cartofii fierti, cu sos de unt, ceapa si mirodenii, placinta de fructe si inghetata.


De obicei, toate preparatele mentionate sunt pregatite de sotie, mai putin gratarul. Este o traditie veche in familiile americane ca sotul sa se ocupe de acesta, având alaturi o cutie de bere.


Diversitate culturala


In ultimii ani, meniurile pentru masa de 4 Iulie au devenit din ce in ce mai exotice, reflectând diversitatea culturala din Statele Unite. De pe mesele mediteraneenilor nu vor lipsi salatele de fructe de mare sau pastele cu sos de tomate, in timp ce mexicanii cu siguranta se vor bucura de savoarea speciala a mâncarurilor cu curry. Nu este exclus ca in comunitatile de români sa gasim pe mese oale cu sarmale si mamaliguta.


Insa sarbatorirea Zilei Independentei nu se rezuma doar la mâncare. Paradele, care de obicei incep in jurul orei 12.00, reprezinta de fapt prima traditie aparuta dupa 1776. Defilarea pe strazi a echipelor locale de base-ball, a majoretelor si a liceenilor este nelipsita in Statele Unite. Cu aceasta ocazie, parintii merg la festivitati impreuna cu cei mici, fluturând stegulete si mâncând popcorn. De asemenea, o data cu terminarea paradelor, toata lumea se indreapta spre locurile de unde se vor lansa artificii. Cele mai multe vor picta cerul in alb, albastru si rosu, culorile nationale ale Americii. In mod traditional, artificiile reprezinta o „concluzie“ a festivitatilor dedicate zilei de 4 Iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS