7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn pat nou pentru copilul tau

Un pat nou pentru copilul tau

Care este incaperea care va gazduieste cel mai bine gândurile si visele? Unde reusiti sa va relaxati cel mai mult, unde uitati de toate grijile si va cufundati in lumea somnului si a fanteziei? Nicaieri nu este ca… in dormitor! Iar un copil simte cel mai bine acest lucru, pentru ca patutul i-a fost, inca din primele zile de viata, cel mai bun prieten, confesorul de incredere, zidul de cetate in jocurile cu fratele sau cu prietenii, „bratele“ care i-au oferit linistea mult dorita in timpul noptii…


Castelele, dragonii, cavalerii, printesele sau zânele sunt personaje de basm, inchise intre filele unei carti cu povesti si in sufletele prichindeilor de pretutindeni. Insa acesta nu este un motiv pentru ca ele sa ramâna doar un fruct al imaginatiei lor! Parintii ii pot ajuta pe cei mici sa isi transforme visele in realitate prin amenajarea camerelor lor. Paturile-fantezie reprezinta o tema de design interior excelenta, fie ca este vorba despre camera unui baietel, fie a unei fetite. In acest sens, puteti apela la câteva solutii oferite de site-ul eva.ro.


Orice fetita si-ar dori sa doarma intr-un pat asemanator unei calesti din aur, asa cum a citit sau a auzit in povesti ca au printesele… Si, bineinteles, orice baietel pasionat de cursele de masini ar fi peste masura de incântat sa isi gaseasca dulceata somnului intr-un patut transformat brusc intr-o masina de curse colorata… Un viitor capitan de vapor se va legana placut in patul sau in forma de barca… De foarte multe ori, copiii chiar isi imagineaza ca realitatea lor se transpune si camera devine exact asa cum o vad ei in vise.


Cu siguranta, exista solutii mult mai practice pentru a asigura ohihna, somnul si relaxarea atât de necesare dezvoltarii armonioase a unui copil, insa un pat- fantezie aduce mai mult amuzament in viata unui prichindel, ii va stimula si mai mult imaginatia si va compensa, neregresit, cheltuielile suplimentare pe care mai mult ca sigur le veti face. In plus, mai exista un avantaj: veti sti intotdeauna unde se ascunde copilul dumneavoastra, din moment ce toti prietenii lui imaginari se vor afla in patutul-fantezie, iar colegii si prietenii reali vor vrea sa vina sa se joace in camera lui, sa topaie in patul lui fantezie si sa doarma peste noapte acasa la dumneavoastra, ori de câte ori va fi posibil!


Oferiti copilului dumneavoastra o experienta de neuitat


Designerii recomanda ca, indiferent de stilul ales pentru micut, fiecare pat nou adus in camera lui sa se transforme intr-o experienta de neuitat. Copiii trebuie sa fie incântati si entuziasmati de schimbarea aspectului incaperii lor si le va placea la nebunie sa isi petreaca timpul in noua lor camera. De acum incolo chiar vor putea spune ca au o noua camera! Iar astfel de schimbari plac foarte mult celor mici, care sunt dornici de lucruri noi si interesante.


Primul pas pe care trebuie sa il faceti este sa discutati cu micutul si sa vedeti exact lucrurile care ii plac, pentru a fi siguri ca ii veti face o bucurie. O carte preferata sau un desen animat care ii place mult poate sa fie tema pe care o veti alege.


Inainte ca micutul sa isi concentreze toata energia asupra modelului pe care si-l doreste, asigurati-va ca incaperea lui poate sa sustina patul si ca acesta are suficient loc, fara sa dezechilibreze spatiul sau sa „devoreze“ prea mult din el. Unele paturi-fantezie vin in forme ciudate sau supradimensionate. Aveti grija, pentru ca unele modele necesita anumite modificari. In general, este de preferat sa apelati la firmele care fac mobilier pe comanda, unde puteti merge cu un proiect realizat chiar de dumneavoastra. Insa nu trebuie sa pierdeti din vedere faptul ca unul dintre principalele atribute ale unei piese este stabilitatea. Luati in calcul intotdeauna sfatul specialistilor din firma la care apelati.


Sa nu uitati ca un astfel de pat va va fi de folos numai atâta timp cât copilul este mic… Când va ajunge la facultate, acest patut nu il va mai interesa sub nici o forma. Ca atare, trebuie sa fiti pregatita pentru costul suplimentar pe care aceasta achizitie il presupune si, mai ales, pentru costul depozitarii acestuia, in momentul in care patul nu va mai fi pe gustul copilului. Insa pentru un frate sau o surioara mai mici, aceasta s-ar putea sa fie ideea perfecta, asa ca nu trebuie sa va grabiti sa renuntati la el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS