19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Masa de duminica

Crema de spanac cu iaurt


Ingrediente:


1/2 kg spanac, 4-5 linguri ulei, 1/2 l zeama de legume sau de oase, o lingura de faina, o ceapa, 1 pahar iaurt, sare.


Mod de preparare


Spanacul se fierbe, se scurge, se toaca si se inabusa intr-o cratita in doua linguri de ulei. Separat, intr-o oala, se prajeste in ulei ceapa taiata marunt, se adauga faina, se stinge cu zeama in care au fiert legume sau oasele. Se adauga pireul de spanac si se da 2-3 clocote.


Se serveste rece, dreasa cu iaurt.


Dovlecei cu masline


Ingrediente:


Sase dovlecei, 1 ardei gras, doua rosii, o ceapa, 100 grame ciuperci taiate felii, 100 grame masline fara sâmburi, o legatura marar taiat marunt, un praf de cimbru, 100 grame pasta de tomate dizolvata, sare, piper, faina.


Mod de preparare


Se taie dovleceii felii de 1 centimetru grosime, se trec prin faina si se prajesc in putin ulei. Ardeiul gras se taie cubulete, ceapa se taie marunt si rosiile felii. Se unge tava, se aseaza ardeiul gras, ceapa, ciupercile, maslinele peste care se adauga pasta de tomate, se condimenteaza, se lasa 25 de minunte la cuptor. Când se scoate de la cuptor se presara mararul taiat marunt.


Inghetata cu nes


Ingrediente:


4 oua, 4 linguri de zahar tos, 1,5 linguri nes, 400 g frisca (se poate obtine din 2 pachete de praf de frisca cu 300 ml lapte).


Mod de preparare


Se bat albusurile spuma, se bate frisca (daca este cazul), se freaca galbenusurile cu zaharul, pâna când se topeste zaharul. Se amesteca cele trei compozitii impreuna cu nesul. Daca nesul este granulat, trebuie dizolvat in laptele cu care se face frisca. Se toarna in forme si se pune la congelator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS