7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinVedete - mamici la vârsta a doua

Vedete – mamici la vârsta a doua

Holly Hunter. Cunoscuta actrita, câstigatoare a premiului Oscar, a nascut prima oara la 47 de ani, având doi gemeni perfect sanatosi. Fericitul tatic al gemenilor este actualul partener al lui Hunter, artistul britanic Gordon MacDonald, pe care l-a cunoscut anul trecut, in luna noiembrie, in timpul pregatirilor pentru piesa de teatru „By The Bog Of Cats“, jucata pe West End. In acest spectacol, actrita a interpretat rolul unei femei parasite de iubitul sau (MacDonald) dupa o relatie de 14 ani.


Susan Sarandon. Vedeta hollywoodiana avea 41 de ani atunci când a adus pe lume cel de-al treilea copil al sau, un baietel pe nume Miles Guthrie Robbins, in 1992. Desi un studiu realizat recent de cercetatorii australieni a demonstrat ca majoritatea oamenilor sunt convinsi ca femeile trecute de 40 de ani au 60% sanse sa conceapa pe cale naturala, adevarul este ca sansele lor se rezuma la doar zece procente. Potrivit rezultatelor obtinute de specialisti, odata ce se apropie de 48 de ani, femeile au sanse in proportie de 2-3% sa conceapa, iar atunci când depasesc pragul de 50 de ani, procentul scade sub unu la suta.


Iman. Cunoscutul fotomodel a nascut al doilea copil când avea 44 de ani. La scurt timp dupa fericitul eveniment, ea a declarat pentru Sunday Express: „In Africa exista o traditie potrivit careia atunci când o femeie vrea sa ramâna insarcinata si nu reuseste, trebuie sa tina in brate copilul unei alte femei. Eu si Christie Brinkley lucram impreuna la o sedinta foto pentru Vogue, când m-a lasat sa tin in brate copilul ei. A fost un miracol. In numai câteva zile am ramas insarcinata. In prezent, trebuie sa recunosc ca imi este greu uneori sa tin pasul cu fiul meu cel mic“.


Cherie Blair. In urma cu sase ani, sotia premierului britanic a dat nastere celui mai mic dintre fiii sai – Leo. Cherie Blair avea atunci 45 de ani. Femeile au ovarele inca de la nastere, ceea ce inseamna ca la 40 de ani ele vor incerca sa ramâna insarcinate folosind un „material“ la fel de „imbatrânit“ ca ele. Fertilitatea femeilor incepe sa se degradeze dupa 26 de ani, o data cu sansele de a concepe un copil pe cale naturala. Cu toate acestea, exista si exceptii de la regula, dintre acestea facând parte si Cherie Blair.


Emma Thompson. Actrita britanica a dat nastere primului sau copil, Gaia Romilly Wise, in 1999, când avea 40 de ani. Desi, in Marea Britanie, numarul sarcinilor nedorite la adolescente a crescut in ultimul timp, media de vârsta a femeilor aflate la prima nastere este de 29 de ani – cu trei unitati mai mult decât in urma cu 30 de ani. Specialistii se asteapta ca aceasta tendinta sa creasca in urmatorii ani. In unele zone din Marea Britanie, in special in Londra si in alte mari orase, media de vârsta a femeilor care duc sarcina pâna la capat este de 37 de ani.


Geena Davis. Geena Davis avea 48 de ani când a adus pe lume cei doi gemeni ai sai, in 2004. Indiferent cât de atragatoare suna aceasta idee, nici cele mai performante tehnologii nu pot reduce efectele inaintarii in vârsta. In Statele Unite, spre exemplu, rata de succes a inseminarilor artificiale pentru femeile intre 30 si 40 de ani este de 33%. In schimb, in cazul femeilor trecute de 40 de ani, sansele unei inseminari artificiale cu un rezultat bun sunt de doar 8%. Insa avantajul asteptarii pâna la 40 de ani este acela ca mamicile au un statut financiar mai bun, au mai multa rabdare si pot oferi o educatie mai buna copiilor lor.


Madonna. Diva americana avea 42 de ani atunci când i-a dat nastere lui Rocco, in 2001. Recent, se pare ca artista a apelat la ayurveda (medicina traditionala indiana – n.r.) pentru a putea concepe din nou. Din punct de vedere fizic, perioada ideala pentru ca o femeie sa-si intemeieze o familie este intre 20 si 25 de ani, când fertilitatea ajunge la punctul maxim, iar riscul problemelor legate de vârsta inaintata, cum sunt pierderea sarcinii sau sindromul Down (o afectiune congenitala in care materialul extragenetic determina anomalii de dezvoltare si retardare mintala – n.r.), sunt minime.


Elle Macpherson. Fotomodelul a dat nastere celui de-al doilea fiu al sau in urma cu aproape trei ani, la sase saptamâni dupa ce a implinit 40 de ani. O sanatate generala buna ajuta mamicile sa duca sarcina la termen cu bine. Dar, uneori, pot aparea multe complicatii, printre care se numara eclampsia (sindrom intâlnit la femeile gravide la sfârsitul sarcinii sau imediat dupa expulzia fatului si manifestat prin pierderea cunostintei, crampe, convulsii sau coma – n.r.) sau nasterea unui fat cu greutate mult sub normal. Insa aceste riscuri pot aparea la orice vârsta a mamei, desi statisticile arata ca frecventa lor creste o data cu inaintarea in vârsta.


Jane Seymour. Gemenii actritei americane s-au nascut in urma cu aproape 11 ani, când vedeta avea 44 de ani. Insa noile tehnici privind donarea de ovule si fertilizarea asistata au facut posibil ca si femeile de peste 60 de ani sa poata avea copii. Recordul mondial la aceasta categorie este detinut de românca Adriana Iliescu, care a dat nastere unei fetite in ianuarie 2005, la 66 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS