9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Masa de duminica

Supa de mere


Ingrediente: Aripile, spatele, ficatul si pipota de la unu, doi pui, cinci, sase mere, un galbenus de ou, o cana de smântâna, o ceapa, patrunjel, corcoduse verzi.Mod de preparare: Se pun la fiert, cu apa rece, maruntaiele de pui si o ceapa intreaga si se ia spuma tot timpul. Când carnea este fiarta, se scoate ceapa si se adauga merele curatate de coaja, taiate felii. Se lasa sa dea in clocot de cinci, sase ori. Se potriveste de sare, se drege cu smântâna frecata cu galbenusul si se pune o lingura de apa rece. Se presara patrunjelul tocat marunt. Se poate acri cu corcoduse verzi.


Strudel cu piept de pui


Ingrediente: 1 1/4 kg piept de pui (dezosat si fara pielita); 500 g foetaj; 150 g unt; trei cepe; un fir mare de praz; 300 g ciuperci (din conserva); un morcov mare; 200 g smântâna; un ou; o salata verde; 20 g margarina; sare; piper.Mod de preparare: Se aleg 800 g file din piept de pui, care se condimenteaza cu sare si piper; carnea se prajeste câte patru minute pe fiecare fata, la foc mediu, in 50 g de unt. Se lasa sa se raceasca. Intr-o tigaie, se incing 50 g de unt. Ceapa si prazul se curata, se spala si se toaca marunt. Se adauga in untul incins. Se calesc trei-patru minute, pe foc mic, apoi se adauga ciupercile, scurse de zeama din conserva si tocate marunt, si morcovul, curatat si dat pe razatoarea mare. Totul se mai caleste sase minute, pe foc domol, amestecând mereu. Restul de piept de pui (care nu s-a prajit) se toaca marunt cu cutitul. Se incing 50 g de unt si se pune carnea de pui tocata. Se caleste patru minute, dupa care se raceste si se adauga peste amestecul cu ciuperci.


Peste toate se pun albusul oului batut si smântâna, apoi se amesteca energic. Se intinde foaia de placinta. Se acopera cu jumatate din cantitatea de umplutura preparata. La mijloc se aranjeaza bucatile de piept prajite initial, iar peste ele se intinde restul de umplutura.


Biscuiti cu portocale si lamâi


Ingrediente: o jumatate de ceasca de faina; un pliculet de praf de copt; doi, trei sâmburi uscati de caise; o ceasca si jumatate de grâu; 100 g margarina; 125 g zahar; un vârf de sare; un ou; doua lingurite de coaja de portocala; doua lingurite de coaja de lamâie.Mod de preparare: Cerneti faina si amestecati praful de copt cu sâmburii de caise si cu grâul. Adaugati margarina sau crema de unt, zaharul si sarea, oul si coaja de portocala. Adaugati putina zeama de lamâie si amestecati toate ingredientele. Daca vi se pare innecacioasa, mai adaugati putina zeama de lamâie. Umpleti biscuitii cu crema si lasati câteva minute la cuptor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS