14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDesign interior de Sfântul Valentin

Design interior de Sfântul Valentin

Pentru unii, Sfântul Valentin e o sarbatoare importanta. Daca este si cazul dumneavoastra, iata câteva sfaturi de design interior pentru a da un aer cu adevarat „festiv“ locuintei dumneavoastra.


Cu siguranta planuiti o cina romantica. Cercetati mai intâi interiorul si indepartati elementele nepotrivite evenimentului. Imprastiati petale de flori pe podea sau oriunde pot constitui un „covor“ pe care se poate calca. Oricum, atentie, unele flori o data strivite pot pata covoarele sau tesaturile! Umpleti cât mai multe vase mici, de forme diferite cu flori si frunze verzi si amplasati-le peste tot in casa: pe treptele scarii, pe noptiere, grupati-le mai multe pe masa festiva. Verificati din nou interiorul, aruncati câteva lemne in semineu (daca aveti unul!), puneti o muzica romantica, aprindeti lumânarile si diminuati lumina artificiala. Amplasati lumânari decorative de inspiratie romantica incepând chiar de la intrare, lânga cada de baie, in dormitor.


Pentru servit masa, alegeti un loc inedit. Poate in fata semineului, lânga o arcada, lânga o fereastra prin care puteti vedea o apa sau luminile orasului. Folositi o fata de masa in nuante de roz si rosu. Prindeti panglici de matase pe marginile mesei sau „impachetati“ masa in panglici.


Decorati cu petale de flori si inimioare (argintii-sclipitoare ar fi foarte bine), lumânari (albe, roz, rosii, argintii, aurii). Folositi numai farfurii si tacâmuri de buna calitate (argintaria ar da un plus de rafinament). Daca aveti un serviciu de masa cu motive florale, nu uitati sa asortati cromatic servetele de masa. Sampania este (aproape) obligatorie! In ceea ce priveste meniul, alegerea ar trebui sa se ghideze in functie de propriile preferinte. Totusi, nu uitati desertul, care ar trebui sa contina specialitati cu frisca si bomboane fine de ciocolata. Dormitorul este cu adevarat spatiul unde va puteti exprima liber in spiritul sarbatorii. Nu exista o „reteta“ de culori optime pentru acesta, dar, ca sugestie, alegeti un stil cu elemente rustice, florale sau retro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS