20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

IA TE UITA!

HBO ora 21.15


Cursa secolului


drama – 2003


Regia: Gary Ross


In rolurile principale: Tobey Maguire, Jeff Bridges, William H. Macy


Filmul este bazat pe o intâmplare adevarata. Este povestea care a inspirat o natiune intreaga… si a fost la un pas de a nu se intâmpla. Este povestea unei natiuni ale carei visuri fusesera spulberate si a oamenilor care au avut incredere si au gasit intr-un cal obisnuit un erou care a putut atinge imposibilul.


Este povestea a trei barbati pierduti – Johnny „Red“ Pollard (Tobey Maguire), un tânar al carui spirit de aventura fusese frânt; Charles Howard (Jeff Bridges, nominalizat de patru ori la Premiile Oscar), un milionar care a pierdut totul; si Tom Smith (Chris Cooper), un cowboy a carui lume disparea vazând cu ochii – care s-au intâlnit si au descoperit speranta in cel mai neobisnuit loc. Sansele erau incredibile. Visul era imposibil. Dar, cumva, miracolul s-a intâmplat!


Gary Ross („Pleasantville“, „Dave“), nominalizat la Oscar, este cel care semneaza acest film ce adapteaza o carte citita de o natiune intreaga: „SEABISCUIT“. Pentru a aduce pe ecran povestea unei curse de cai care a tinut tot poporul american cu sufletul la gura, scenaristul, regizorul si producatorul Ross au alcatuit o echipa formata din cei mai talentati realizatori de film. Alaturi de Maguire, Bridges si Cooper, din distributie fac parte Elizabeth Banks, in rolul Marcelei Howard, sotia lui Charles Howard, Gary Stevens (debut in film artistic), in rolul lui The Iceman Woolf, si William H. Macy, in rolul reporterului Tick-Tock McGlaughlin.


Filmul a fost notat pe site-ul de specialitate cu 7,5, ceea ce-l claseaza printre peliculele pe care ai dori sa le urmaresti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS