20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSenegal - cabane in vârful baobabilor

Senegal – cabane in vârful baobabilor

Cu totii am visat cel putin o data la o cabana in copac, de unde sa privim cerul asemenea unor pasari. Daca in copilarie erati un fan al celebrului personaj al lui Mark Twain, Tom Sawyer, daca va placea sa va urcati in copaci si adeseori va simteati frustrati pentru ca nu reuseati, acum va puteti indeplini toate aceste vise plecând intr-o vacanta in Senegal, mai precis in zona dealurilor Niassam. Pe lânga hotelurile care au camerele in mijlocul apei, sprijinite pe piloni inalti, casele spatioase sau cele din paie, aici va puteti permite „luxul“ de a inchiria o camera in vârful unui copac.


Un somn dulce printre crengile unui arbore gigant


O vacanta pe dealurile Niassam din Senegal va fi cu siguranta una dintre cele mai inedite calatorii la care ati visat. Aici va veti putea relaxa in liniste intr-o camera amplasata printre crengile unui copac. Nu este vorba despre orice fel de pom, ci despre baobabi, o specie de arbori care au o durata de viata foarte lunga, cuprinsa intre 1.000 si 2.000 de ani. Baobabii pot ajunge la dimensiuni impresionante, având o inaltime de aproximativ 20 de metri si o circumferinta de 30 de metri. Chiar daca durata de viata a acestor copaci este foarte mare, rezistenta lor nu scade o data cu trecerea timpului. Dimpotriva, acesti arbori devin mai rezistenti cu cât „vârsta“ lor este mai inaintata. In aceste conditii, nu trebuie sa va fie teama sa inchiriati o cabana in vârful unui astfel de copac.


Peisaj magnific, admirat de la inaltime


Noptile petrecute in mijlocul pasarilor vor fi cu siguranta de neuitat. Colinele Niassam sunt situate chiar in rezervatia naturala a deltei fluviului Salum. Aici se afla numeroase specii protejate, printre care delfini, falmingo pitici sau maimute verzi. Cabanele sunt dotate cu terasa si un loc special pentru a servi masa.


In timpul acestui sejur puteti incerca specialitatile traditionale senegaleze. Conceptul bucatariei din Niassam se inscrie perfect in noul curent culinar cunoscut sub numele de „fusion food“, care asociaza produsele de baza proaspete cu cele locale. Bucataria are ca baza tehnica franceza la care se adauga savoarea africana, precum si influentele altor bucatarii internationale.


Desi aparent o camera in vârful unui copac ar reprezenta o optiune pentru cei cu un buget mai mic, pretul nu este nicidecum unul modest. Pentru a inchiria o camera la inaltime, aveti nevoie de aproximativ 130 de dolari pe zi (pensiune completa).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS