17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRevelion peste hotare

Revelion peste hotare

Pentru ca un week-end peste hotare este mai ieftin decât unul in tara, multi craioveni au decis sa-si petreaca Revelionul in strainatate.


La agentia de turism Paradise Holiday au mai ramas foarte putine oferte pentru seara de Revelion. Motivul? Inca din luna noiembrie oltenii grijulii si-au facut rezervari pentru noaptea dintre ani.


„Au existat si persoane, mai putine, ce-i drept, care au facut rezervari cu un an inainte“, a precizat Daniela Fieroiu, directoarea agentiei.


Daca in ultimul moment ati obtinut bani pentru o mult visata vacanta, trebuie sa stiti ca, in general, au mai ramas doar oferte pentru destinatii cu preturi mai piperate.


Astfel, in România toate locurile pentru Valea Oltului s-au ocupat deja, dar mai puteti opta pentru Valea Prahovei, Poiana Brasov sau Sinaia. Pentru trei nopti cu micul dejun si masa de Revelion incluse, la un hotel situat pe Valea Prahovei, va trebui sa platiti 369 de euro.


In schimb, o excursie de sase zile in capitala Cehiei, Praga, costa 330 de euro. Pretul include sase nopti cazare la hotel, micul dejun si transport dus-intors cu autocarul. De asemenea, opt zile la Roma cu cazare la hotel, mic dejun si transport cu autocarul incluse in pret costa 415 euro, iar pentru aceleasi servicii, dar la Paris, va trebui sa scoateti din buzunar 450 de euro.


Tinerii ramân in tara


„Pentru perioada Sarbatorilor de iarna, preturile la unele hoteluri din tara, precum cele din Valea Prahovei, cresc simtitor, motiv pentru care multi craioveni au ales sa-si petreaca Revelionul peste granita. Paradoxal, acolo sunt oferte mai avantajoase“, a spus Daniela Fieroiu.


De obicei, cei care opteaza pentru o vacanta de Sarbatori peste hotare sunt persoane peste 30 de ani. Majoritatea tinerilor prefera sa faca Revelionul pe tarâmurile natale (se pare ca motivele financiare sunt cele care impun aceste preferinte).


In topul preferintelor craiovenilor pentru petrecerea noptii de Revelion s-au numarat destinatii precum Viena, Budapesta si… Herculane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS