11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Acţiune de amploare a poliţiştilor la Drăgăşani

Vâlcea: Acţiune de amploare a poliţiştilor la Drăgăşani

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat, ieri, o acțiune pe raza municipiului Drăgășani, la care au participat în sistem integrat 31 de polițiști de investigarea criminalității economice, ordine publică, poliție rutieră și intervenție rapidă.

În cadrul acțiunii, polițiștii au verificat 26 de societăți comerciale, au fost aplicat 91 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 36.510 de lei și au confiscat bunuri și bani, în valoare de aproximativ 1.500 de lei. Totodată, polițișii rutieri au retras 7 certificate de înmatriculare și au reținut 7 permise de conducere.

Acțiunea a avut ca scop creșterea siguranței cetățeanului, prin prevenirea și combaterea activitățile economice ilegale din domeniul comerțului cu produse alimentare, carne, băuturi alcoolice, legume-fructe și bunuri contrafăcute, atât pe raza municipiului Drăgășani, cât și a localităților învecinate.
Au fost aplicate  91 de sancțiuni contravenționale, în valoare de  peste 36.510 de lei, respectiv:  73 de sancțiuni contravenționale prevăzute de O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, fiind retrase 7 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege și reținute 7 permise de conducere;
7 sancțiuni contravenționale prevăzute de Legea nr. 12/1990, privind  protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, fiind indisponibilizate 20 de obiecte de îmbrăcăminte ce poartă logo-ul unei mărci înregistrate, în valoare de peste 1.100 de lei și suma de 375 de lei.
6 sancțiuni contravenționale prevăzute de O.U.G. 28/1999, privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, fiind depistați vânzători care au comercializat marfă fără a elibera bon fiscal și 5 sancțiuni contravenționale prevăzute de alte acte normative.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS