Craiova: Un bărbat de 64 de ani, reţinut pentru infracţiuni rutiere şi furt

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Râmnicu Vâlcea au dispus astăzi măsura reţinerii pentru 24 de ore, faţă de un bărbat de 64 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, cercetat pentru comiterea a 3 infracţiuni rutiere, respectiv: conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat, fără drept, şi refuz recoltare de probe biologice de sânge. Totodată bărbatul este bănuit de furt de carburant din staţie peco, constând în alimentarea autoturismului, fără să achite contravaloarea carburantului.

În fapt, în această dimineaţa, în jurul orei 2.00, C.V., a condus un autoturism pe drumul naţional 7, pe raza localităţii Budeşti, iar la un moment dat, a părăsit partea carosabilă şi a rămas suspendat pe un capăt de pod. Evenimentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii rutieri au constatat că bărbatul nu avea dreptul de conducere auto, fiind cercetat într-un alt dosar penal pentru infracţiuni rutiere, iar autoturismul în cauză nu era înmatriculat.

Totodată, având în vedere că bărbatul emana halenă alcoolică, poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.


Conducătorul auto a fost condus la spital, pentru a-i fi prelevate două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, însă acesta a refuzat.

Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul alimentase autoturismul cu carburant în valoare de 175 lei, la o staţie peco, din municipiul Râmnicu Vâlcea, fără a achita contravaloarea.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii a 3 infracţiuni rutiere, respectiv: conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat, fără drept, şi refuzul recoltării de probe biologice de sânge. Totodată, bărbatul este cercetat şi pentru furt de carburant, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Vâlcea.



Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

26 mai 2017

Începe dezinsecţia în Râmnicu Vâlcea

Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea informează locuitorii că, în perioada 6-9 iunie 2017, se vor executa tratamente aviochimice de dezinsecţie şi larvicidare cu substanţe biocide autorizate de Ministerul Sănătăţii. Tratamentele aviochimice se ...

Sumarul ediției de duminică, 28 mai 2017

Top