Începe recensământul populaţiei canine din municipiul Râmnicu Vâlcea

La nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea va demara, mâine, recensământul populaţiei canine, acţiune derulată de către reprezentanţii Corpului de Control al Primarului – Inspectori Zonali, ai Serviciului Relaţii, Îndrumare Asociaţii de Proprietari şi ai Poliţiei Locale. În cadrul acestei acţiuni, agenţii municipalităţii, care se vor identifica prin intermediul legitimaţiilor de serviciu, vor vizita fiecare gospodărie sau apartament în vederea evidenţierii, pe baza unui Formular de identificare, a câinilor deţinuţi pe proprietatea respectivă. Totodată, recenzorii vor identifica şi câinii fără stăpân existenţi în zonele ce le-au fost arondate, inclusiv prin fotografierea acestora.

Cu această ocazie, proprietarii de câini vor fi înştiinţaţi că, în conformitate cu prevederile legale din domeniu, au obligaţia de a-şi microcipa animalele deţinute în vederea înregistrării în RECS (Registrul de evidenţă al câinilor cu stăpân). În felul acesta, se va preîntâmpina abandonarea câinilor pe domeniul public, fenomen care reprezintă un factor important în creşterea populaţiei canine fără stăpân din Râmic.

Deţinătorii de câini din municipiu sunt rugaţi să ofere toate informaţiile necesare persoanelor care vor efectua acest recensământ.


Această acţiune – estimată a dura câteva luni – este prima din seria de măsuri impuse de HCL nr. 286/2016 (recensământ – microcipare – sterilizare), care vor duce, în final, la eradicarea fenomenului câinilor fără stăpân din oraş.Comenteaza acum

Alte stiri

29 iunie 2017

ISU Dolj: Măsuri de protecţie a populaţiei pe timp de caniculă

Având în vedere Atenţionarea meteorologică nr. 59 din 27.06.2017, emisă de Administaţia Naţională de Meteorologie, prin care se emite COD PORTOCALIU de intensificare val de căldură şi disconfort termic accentuat în ziua de 29.06.2017 şi pentru ...

Sumarul ediției de duminică, 20 august 2017

Top