19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Accident rutier în care a fost implicat un biciclist beat

Vâlcea: Accident rutier în care a fost implicat un biciclist beat

Aseară, un conducător auto de 71 de ani în timp ce circula pe DN 64 – Ioneşti, la km. 92+500 m,  a acroşat un biciclist de 58 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii.
Urmare a coliziunii, biciclistul a suferit vătămări corporale uşoare, fiind transportat cu ambulanţa la spital pentru îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat etiloscopic, rezultatul fiind negativ, iar biciclistului i-a rezultat   o alcoolemie de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cercetările sunt continuate pentru pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului rutier.

ALEGE VIAŢA! NU CONSUMAŢI ALCOOL ÎNAINTE DE A CONDUCE UN AUTOVEHICUL

Conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice reprezintă una din cauzele principale ale agravării consecinţelor accidentelor rutiere.
Poliţiştii rutieri acţionează permanent pentru salvarea de vieţi şi sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie şi pun în pericol traficul rutier.
Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.
De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS