AJOFM Vâlcea: Cursuri de certificare pentru ocupaţii din turism

Un grup de specialişti ai Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea s-a ocupat în mod deosebit de mărirea gradului de integrare în muncă a cetăţenilor din judeţul Vâlcea, care au competenţe necertificate.

AJOFM Vâlcea, prin autorizarea de către Autoritatea Naţională pentru Calificări, poate să certifice competenţele profesionale în ocupaţiile:  administrator pensiune, agent de turism, cameristă, îngrijitoare bătrâni la domiciliu, îngrijitoare copii, lucrător în gospodărie agroturistică şi recepţioner de hotel.

Acţiunea va duce la:

– integrarea rapidă pe piaţa muncii a cetăţenilor judeţului vâlcea;

– facilitarea demersurilor ce trebuie făcute în vederea certificării de cetăţenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă ce deţineau competenţe profesionale necertificate;

– constituirea un stimulent pentru ofertanţii de locuri de muncă;

– mărirea gradul de confort al comunicării instituţiei cu diferite entităţi;

– micşorarea timpului de obţinere a certificatului de (re)calificare;

– avantaje financiare, prin reducerea costurilor necesare certificării (pentru șomeri gratuitate);

– continuitatea relaţiilor de muncă ale solicitanţilor, pe perioada certificării .

Conform legislației în vigoare, certificatele de competenţe profesionale au aceeaşi valoare ca şi certificatele de absolvire, respectiv cu recunoaştere naţională a calificării, eliberate în sistemul formal de formare profesională.

Înscrieri şi relaţii suplimentare la Onogea Liliana, telefon 0250735608 sau 0350414835 sau la sediul AJOFM Vâlcea din Rm.Vâlcea, str. Dacia, nr. 8, et. III.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 29 septembrie 2016

Top