Vâlcea: Cercetaţi pentru fraude informaticePoliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Vâlcea au efectuat 4 percheziţii pentru documentarea activităţii infracţionale a doi membri ai unei grupări specializate în fraude informatice. Cei doi au fost conduşi la audieri.

La data de 19 ianuarie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea au efectuat 4 de percheziţii domiciliare, în municipiul Drăgăşani.

Activităţile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal, ce vizează activitatea infracţională a unui grup specializat în comiterea infracţiunilor de fraudă informatică.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate un laptop, două HDD, 3 telefoane mobile, o tabletă şi un stick de memorie.

De asemenea, au fost puse în executare 2 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri.

În fapt, din cercetări a reieşit că doi bărbaţi, de 27 şi 29 de ani, bănuiţi de comiterea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional şi fraudă informatică,  ar fi postat pe internet anunţuri fictive de vânzare a unor bunuri. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 20.000 de euro.


Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.  La activităţi au participat şi luptători de la acţiuni speciale.

Reamintim că pe 24 noiembrie 2015, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea, au efectuat 6 percheziţii domiciliare, în judeţele Vâlcea şi Olt, la membrii unei grupări organizate specializate în infracţiuni informatice.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate un laptop, două telefoane mobile, 4 stickuri de memorie, 3 micro carduri şi 7 cartele SIM.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2011 – 2015, 6 persoane ar fi organizat licitaţii frauduloase pe site-uri de internet.

Cei în cauză ar fi postat din România anunţuri fictive de vânzare a unor bunuri, în special telefoane mobile şi electrocasnice, pe site-uri specializate în vânzări on-line.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de luni, 19 martie 2018

Top