23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaUrmărit internaţional de autorităţile luxemburgheze, prins de poliţiştii vâlceni

Urmărit internaţional de autorităţile luxemburgheze, prins de poliţiştii vâlceni

Poliţiştii din Bălceşti împreună cu cei din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, au depistat astăzi un bărbat, de 24 de ani, din Bălceşti, pe numele căruia autorităţile luxemburgheze au emis un mandat european de arestare pentru comiterea a 18 fapte de furt.

Pe numele acestuia, autorităţile luxemburgheze au emis un mandat european de arestare, pentru continuarea cercetărilor pentru 18 fapte de furt calificat şi constituire într-un grup organizat, fapte săvârşite pe teritoriul Luxemburgului, în noiembrie-decembrie 2013. Persoanele vizate ca şi victime erau cele vârstnice, membrii grupului pătrundeau în locuinţele acestora sustrăgând sume de bani şi bijuterii. Prejudiciul a fost estimat până în prezent la aproximativ 7000 de euro.
Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, urmând a fi dispuse măsurile legale pentru predarea către autorităţile din Luxemburg.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS