11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaVâlcea: Prelegeri ale poliţiştilor în şcoli despre delincvenţa juvenilă

Vâlcea: Prelegeri ale poliţiştilor în şcoli despre delincvenţa juvenilă

Poliţiştii de proximitate din întreg judeţul Vâlcea au mers astăzi în şcoli şi au purtat discuţii cu elevii pentru a le explica ce înseamnă sa fii un delincvent şi au realizat cu aceştia o listă de activităţi pe care le pot realiza în timpul liber pentru a nu deveni o persoană certată cu legea.  Totodată, în jurul orei 14.00, la Teatru Anton Pann din municipiul Râmnicu Vâlcea, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Vâlcea s-au întâlnit cu liceeni din municipiu.

În cadrul acestor întâlniri, poliţiştii le-au explicat adolescenţilor limitele răspunderii penale a minorilor, cauzele şi condiţiile favorizante comiterii de infracţiuni, precum şi consecinţele juridice ale comiterii faptelor penale şi contravenţionale.

Astfel, poliţiştii le-au prezentat liceenilor diverse moduri de operare folosite de rău-făcători în comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, dar şi cum se pot proteja pentru a nu devenii victime. Liceeni au fost receptivi la mesajul transmis, implicându-se în discuţiile deschise de către oamenii legii.

De asemenea, adolescenţilor le-au fost prezentate aspecte legale privind consumul şi traficul de substanţe interzise, aceştia conştientizând riscurile la care sunt predispuşi dacă doar vor încerca drogurile sau mai grav vor devenii consumatori.

Şi aici au fost reamintite multitudinea de activităţi pe care le pot realiza în timpul liber, stând deoparte de anturajele rău-famate.

Persoane participante au vizionat spoturi şi filmări pe temele discutate şi li s-a oferit posibilitatea să devină voluntari ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

De asemenea, poliţiştii au distribuit peste 500 de materiale informative şi au desfăşurat acţiuni pentru vânzării către minori de băuturi alcoolice şi ţigări.

În staţiile de cale ferată din judeţul Vâlcea, poliţiştii din cadrul Biroului de Poliţiei Transporturi au desfăşurat activităţi preventive în staţii, la plecarea şi sosirea trenurilor de călători cu care se deplasează elevii navetişti din localităţile învecinate municipiului Râmnicu Vâlcea. Acestora le-au fost prezenta modurile de acţiune în cazul comiterii unor infracţiuni şi le-au fost vor înmânate materiale informativ-preventive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS