17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaGrup infracţional de trafic de droguri, destructurat de poliţiştii vâlceni

Grup infracţional de trafic de droguri, destructurat de poliţiştii vâlceni

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Vâlcea şi Piteşti, sub îndrumarea unui procuror din cadrul  D.I.I.C.O.T. Vâlcea au documentat activitatea unei grupări infracţionale organizate cu preocupări în domeniul traficului şi consumului ilicit de substanţe cu efecte psihoactive şi cu activitate de distribuţie pe întreg teritoriul României

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea şi Piteşti, împreună cu procurorii  D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea au efectuat în dimineaţa acestei zile 14 percheziţii domiciliare în Bucureşti, Ilfov, Bihor, Sălaj şi Maramureş. Astfel, în perioada septembrie 2014 – mai 2015, au fost distribuite la nivel naţional un număr de 3466 colete în valoare totală de 1.252.681 de lei.
Activitatea acestora a condus la formarea unor adevărate reţele de distribuitori locali în mai toate oraşele ţării, fie individual, fie în grup, care achiziţionând cantităţi mai importante de substanţe cu efecte psihoactive le-au repus în vânzare, obţinând la rândul lor profituri substanţiale. În urma percheziţiilor 6 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T Vâlcea, fiind cercetate pentru constituirea unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând si disimulând că acestea sunt autorizate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS