5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: 100 de sancțiuni contravenționale, aplicate şoferilor care au circulat pe DN 6 și DN 56A

Mehedinţi: 100 de sancțiuni contravenționale, aplicate şoferilor care au circulat pe DN 6 și DN 56A

Polițiștii rutieri au acționat la nivelul județului Mehedinţi, ieri, pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, normelor privind efectuarea manevrei de depăşire și neutilizarea centurii de siguranță, pe DN 6 – sectorul Orșova – Arginești și DN 56A. Pentru neregulile descoperite în trafic, au fost aplicate aproape 100 de sancțiuni contravenționale.

Serviciul Rutier Mehedinți a coordonat o acțiune la nivelul județului pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, normelor privind efectuarea manevrei de depăşire și neutilizarea centurii de siguranță. Pe parcursul întregii zile, polițiștii au acționat pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic ce nu respectă normele rutiere. La acțiunea organizată au participat 16 polițiști din cadrul structurilor poliției rutiere.
În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 96 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regulilor de circulație, 44 dintre acestea fiind pentru nerespectarea normelor legale de viteză, iar alte 19 pentru lipsa utilizării centurii de siguranță.
De asemenea, au mai fost aplicate sancțiuni contravenționale și pentru efectuarea necorespunzătoare a manevrei de depășire, utilizarea telefonului mobil, precum și pentru traversarea prin locuri nepermise de către pietoni. Totodată, polițiștii au reținut 3 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.
Polițiștii continuă acțiunile pentru siguranța traficului rutier și prevenirea evenimentelor negative în trafic și în perioada următoare.

Mehedinţi: Doljeancă prinsă băută la volan
Polițiștii din Orşova au depistat azi noapte o femeie, de 48 de ani, din județul Dolj, în timp ce conducea pe strada Cernei, din municipiul Orșova un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice. Procedând la testarea acesteia cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condusă la Spitalul Municipiului Orșova, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe ”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS