Activităţi pentru marcarea a 157 de ani de la Unirea Principatelor la Biblioteca Județeană MehedințiVineri, 22 Ianuarie, la Sediul Bibliotecii Județene ,,I.G.Bibicescu,, Mehedinți, vor avea loc activități pentru marcarea a 157 de ani de la Unirea Principatelor înfăptuită de către Alexandru Ioan Cuza. Seria de manifestări închinate acestei zile vor debuta la ora 10.00, când în urma parteneriatului deja existent între biblioteca şi Penitenciarul Drobeta Turnu Severin şi materializat de-a lungul anilor în diverse expoziţii de icoane, expoziţii de felicitări, expoziţii de carte, vizionări de filme şi donaţii de carte tinerii privați de libertate din Penitenciar vor vizita biblioteca  şi le va fi prezentat un PowerPoint având ca tema Mica Unire, ulterior având loc o discuție interactivă şi un colocviu pe baza celor vizionate.

De la ora 12.00, va avea loc acțiunea Moș Ion Roată și Unirea dedicată preșcolarilor de la Grădinița Nr.19 (în incinta grădiniţei) prin vizionarea unui desen animat cu această temă şi discuţii interactive cu preşcolarii.


Evenimentul va fi marcat în toate secțiile bibliotecii prin diverse expoziții de carte, de desene şi colocvii pe tema Micii Uniri.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 21 iulie 2018

Top