7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCAS Gorj se confruntă cu deficit de personal la Corpul de Control

CAS Gorj se confruntă cu deficit de personal la Corpul de Control

Casa de Asigurări de Sănătate(CAS) Gorj își desfășoară cu greu activitatea după ce mai mulți angajați din cadrul instituției s-au pensionat, iar locurile lăsate libere de aceștia nu au mai fost ocupate. Din cauza pensionărilor Corpul de Control a fost redus la jumătate. Asfel, în loc de şase inspector mai sunt în prezetn activi doar trei.
Potrivit lui Daniel Șurlea, președintele CAS Gorj, doar trei inspectori pot efectua verificări la spitalele și la furnizorii de servicii medicale din județ. “S-a ajuns în această situație după ce mai mulți angajați din cadrul instituției s-au pensionat. Nu am mai făcut în ultima perioadă controale la medicii de familie. Ne-am concentrate doar pe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Este un volum foarte mare de muncă acolo şi nu am mai avut cum să facem şi restul verificărilor. O să fie reprogramate în perioada următoare. Am rămas cu trei oameni la Corpul de Control”, a declarat Daniel Șurlea, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Gorj.

Nu pot fi scoase la concurs

Daniel Șurlea, președintele Casei de Asigurări de Sănătate Gorj, posturile de inspectori nu pot fi scoase la concurs pentru că sunt blocate. Problema ar putea fi rezolvată abia anul viitor. “Momentan nu putem să facem nimic, dar o să ne reorganizăm şi o să delegăm competenţe la colegi din alte structure şi să meargă împreună cu cei de la Corpul de control pentru că este o activitate necesară care are rolul de a regla modul de cheltuire a banilor şi a modului în care se fac documentaţiile pentru decontări. O să încercăm să organizăm concursuri pentru Corpul de control de la CAS Gorj, în cursul anului viitor, pentru că anul acesta avem angajările blocate”, a mai spus Daniel Șurlea, şeful CAS Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS