scathd.com
boxfetish.net
extremeclip.net

Transalpina, înţesată de turişti şi de gunoaieTuriştii au luat cu asalt cea mai înaltă şosea din ţară, Transalpina. De peste o săptămână, conducătorii auto din judeţul Gorj şi din întreaga ţară traversează una din cele mai frumoase şosele montane din România. De când Dn 67 C a fost redeschis au apărut însă şi primele probleme pentru drumari. Turiștii care vizitează zona lasă în urma lor o mizerie de nedescris. Zilnic, angajații Secției de Drumuri Naționale din Târgu Jiu strâng după ei saci întregi de gunoaie, mai ales din parcări.Directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, Bogdan Bratu, le-a cerut reprezentanților SDN să pună la punct toate lucrările care mai trebuiesc finalizate pe DN67C. „Din păcate, trebuie să intervenit foarte des, chiar zilnic să igienzăm în zona Transalpina, în special la parcări. Sunt pline cu resturi menajere. Sunt saci menajeri şi sticle din plastic. Şoferii nu înţeleg că noi facem curăţenie tot pentru ei, nu pentru noi. Directorul regional a dat dispoziţie pentru a acţiona pe DN 67 C să refacem marcajele, să igienizăm zona. Se circulă mult, bine. Au venit mulţi turişti”, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.

Revizii în fiecare dimineaţă pe Transalpina

Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, a declarat că turiştii trebuie să se disciplineze şi să arunce deşeurile în locurile special amenajate. În aceaşi timp, drumarii veghează la desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă. În fiecare dimineaţă, două utilaje de intervenţie parcurg Transalpina pe traseul Rânca – Obârşia Lotrului pentru a înlătura eventualele bucăţi de stâncă de pe carosabil: „Nu intră nimeni pe şosea până nu face revizia. Intrăm dimineaţa devreme şi curăţăm acolo unde este cazul. Utilajele elimină eventualele obstacole de pe şosea şi conducătorii auto şi ceilalţi participanţi la trafic pot parcurge traseul în condiii de siguranţă”, a mai spus Ion Tudor.


S-a deschis parcul de aventură din Rânca

O veste bună pentru turişti este că o dată cu Transalpina s-a deschis şi Aventura Parc Rânca, primul astfel de parc de aventură din judetul Gorj. De la sfârşitul săptămânii trecute, parcul si-a deschis, din nou, portile pentru iubitorii de senzatii tari. Amenajat pe o suprafata de circa 4.000 de metri pătrati, parcul oferă nouă trasee, de dificultate medie, în care poti petrece câteva ore de suspans, la înăltime. Traseul pe care îl puteti parcurge pe platformele mişcătoare şi suspendate, între copaci, se opreşte la o tiroliană de 70 de metri. Parcul de aventură din Rânca este disponibil atât pentru părinţi, cât şi pentru copii. De când a fost deschis, parcul atrage numeroşi vizitatori dornici să se simtă bine în Rânca. Autorităţile au promis de mai mulţi ani construirea unui centru de agrement în zona montană, pentru ca turiştii să rămână cât mai multe zile în staţiune.


Galerie foto


Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 18 noiembrie 2017

Actualitate

» Un autocar care transporta 27 de suporteri ai echipei Gaz Metan Mediaş a luat foc
» Trei persoane au murit în urma unui accident produs pe DE 70
» Preotul din satul Grindeni, comuna Ostroveni, a fost găsit spânzurat
» Gorj: Mascaţii au descins în cluburile de noapte din Târgu Jiu
» Patru persoane au decedat după ce un elicopter și un avion s-au ciocnit în zbor, în Anglia
» Curtea Supremă: fostul ministru al Energiei, Constantin Niţă, a demonstrat dispreţ faţă de valorile apărate de lege
» Motociclistul britanic Daniel Hegarty a decedat după ce s-a lovit de zidul de protecție, la Macao Grand Prix
» Ministrul Educației: Manualele de clasa a V-a vor fi în școli luni dimineața
» Ministrul Daea anunță că a sesizat Consiliul Concurenţei în privința creşterii preţurilor unor alimente
» Europarlamentarul Sorin Moisă și-a dat demisia din PSD
» Un lider PNL susține că va cere în instanţă dizolvarea PSD
» Sistarea temporară a alimentării cu gaze naturale în Craiova
» Craiova: Târgul de Crăciun se deschide pe 25 noiembrie
» Accident grav în localitatea mehedințeană Rogova
» Violențe la Atena
» Avertizare de călătorie pentru Muntenegru
» Rovinieta nu se emite astăzi și mâine prin SMS
» Trafic restricționat pe DN7

Dolj

» Târg de toamnă organizat de elevi din Craiova

Gorj

» Noul stadion din Târgu Jiu trebuie încălzit pe perioada de iarnă, deşi nu este gata

Sport

» Fotbal / Alb-albaștrii și-au răsfățat fanii în meciul cu Juventus
» Fotbal / Iulian Călin arbitrează Craiova – Juventus
» Fotbal / Programe, clasamente, rezultate (17-20 noiembrie)

Top