7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Clubul Melomanilor – În lumea operei, la „Aman“

Craiova: Clubul Melomanilor – În lumea operei, la „Aman“

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează vineri, 28 septembrie, cu ocazia desfășurării proiectului „O noapte în bibliotecă”, prima acțiune a toamnei din seria „În lumea operei”. Întâlnirea se va desfășura în cadrul Clubului Melomanilor, începând cu ora 19:30, în sala „Marin Sorescu” și este coordonată de prof. Maria Barbărasă.
În program sunt planificate arii și duete din operele: „Tosca” de G. Puccini, „Don Carlo”, „Otello” și „Bal mascat” de G. Verdi, „Cavalleria rusticana” de P. Mascagni, „Adriana Lecouvreur” de Fr. Cilea, „Faust” de Ch. Gounod, „Mefistofele” de A. Boito, „Tannhauser” de R. Wagner, ș.a.
Clubul Melomanilor este găzduit la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” din octombrie 2003. Întâlnirile și audițiile muzicale organizate de-a lungul timpului au fost coordonate și realizate de profesorii Gheorghe Fabian, respectiv Maria Barbarasă, începând cu anul 2007. Pentru prezentarea spectacolelor a fost utilizată colecția de DVD-uri cu înregistrări integrale pentru mai multe reprezentații artistice. Obiectivul Clubului Melomanilor constă în promovarea muzicii, dar și a personalităților muzicale locale, naționale și internaționale. În intervalul 2003 – 2007, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” a găzduit și ciclul de audiții „Inițiere în muzica clasică”, realizat de prof. Maria Barbărasă și destinat cu precădere tinerilor, iar din 2013, au fost inițiate și ciclurile „În lumea operetei”, respectiv „În lumea baletului”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS