14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(VIDEO) Dolj: Un tren de marfă a deraiat la Cârcea

(VIDEO) Dolj: Un tren de marfă a deraiat la Cârcea

Un tren de marfă încărcat cu biodiesel a deraiat în această dimineaţă în zona viaductului Cârcea. La faţa locului intervine echipaje ale Detaşamentul 1 Pompieri Craiova. Garnitura de tren are în componenţă 23 de vagoane şi locomotiva. Şase vagoane au deraiat, iar unul este înclinat pe şine. Din fericire nu sunt victime omeneşti.

Circulaţia feroviară a fost închisă duminică dimineaţa, începând cu ora 8:20, pe raza SRCF Craiova, între staţiile CF Malu Mare şi Banu Mărăcine, din cauza deraierii a 6 vagoane din compunerea unui tren de marfă ce transporta produse petroliere, aparţinând operatorului privat GFR (Grup Feroviar Român), informează Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA printr-un comunicat.

„Trenul, care avea în compunere 23 de vagoane şi circula pe distanţa Slobozia – Veche Curtici, transporta produse petroliere. Menţionăm că locomotiva trenului a deraiat şi 6 vagoane din compunerea trenului 80315 aparţinând GFR s-au răsturnat în viaductul Cârcea. La faţa locului se deplasează reprezentanţii autorităţilor care vor ancheta cauzele producerii acestui incident, precum şi echipele de specialişti care vor interveni pentru eliberarea gabaritului”, se precizează în comunicat.

În prezent un tren de călători a fost oprit în parcurs (IR 1797 – în staţia CF Jianca) şi aşteaptă redeschiderea circulaţiei.

Mecanicul de locomotivă a fost testat cu etilotest şi a rezultat o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool în sânge. Potrivit poliţiştilor de la Transporturi, pe numele acestuia s-a deschis dosar penal comiterea infracţiunilor de prezentarea la serviciu sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi distrugerea sau semnalizarea falsă în cazul producerii unui accident. Pedepsele pentru aceste infracţiuni sunt de 3 la 10 ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS