10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLiceul Teoretic din Băilești a organizat concursul interjudețean de matematică „SFERA”, ediția a XV-a

Liceul Teoretic din Băilești a organizat concursul interjudețean de matematică „SFERA”, ediția a XV-a

Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Băilești a organizat, sâmbătă, 31 martie, Concursul Interjudețean de Matematică „SFERA” – ediția a XV-a. Concursul, la care s-au înscris 524 elevi din clasele I-X din judeţele Olteniei precum și elevi din Bulgaria și Serbia, a început la sediul liceului la ora 10,00. În paralel s-au desfășurat lucrările Sesiunii de comunicări ştiinţifice „Matematica modernă între clasic şi actual”, la care au prezentat comunicări şi referate cadre didactice – învăţători şi profesori. Cele două activități care s-au derulat de-a lungul întregii zile, la Centrul de Documentare și Informare situat în incinta Liceului Teoretic „Mihai Viteazul”, s-au încheiat în aceeaşi locaţie cu Festivitatea de premiere a elevilor.
Evenimentul derulat sub coordonarea prof. Gabriel Tica, directorul Liceului Teoretic „Mihai Viteazul”, a fost organizat de Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi Casa Corpului Didactic Dolj. Sesiunea de comunicări ştiinţifice și-a început lucrările sub coordonarea inspectorilor de specialitate ai ISJ Dolj Cristian Moanță, Coca Tanciu și Petre Irina.
„Atât subiectele cât şi jurizarea au fost asigurate de organizatori printr-o colaborare deja consacrată cu cadre didactice de prestigiu de la şcoli de referinţă în activitatea de performanţă matematică din judeţ şi din ţară. Față de ediţiile anterioare, organizatorii au pregătit diplome și medalii laureaţilor. Atât valoarea concurenţilor cât şi calitatea conţinutului metodico-ştiinţific al materialelor cresc de la an la an – fapt evidenţiat şi de aprecierile reflectate în recenziile apărute până în prezent”, a declarat prof. Gabriel Tica, directorul Liceului Teoretic “Mihai Viteazul” din muncipiul Băilești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS