10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljIPJ Dolj şi-a prezentat bilanţul pe 2017

IPJ Dolj şi-a prezentat bilanţul pe 2017

Amfiteatrul „General Ion Eugen Sandu” de la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj a găzduit, astăzi, analiza activităţii poliţiştilor doljeni în anul 2017.

Au fost prezenţi Dan Narcis Purcărescu, prefectul judeţului Dolj, Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj, Mihail Genoiu, Primarul mun. Craiova, comisar şef de poliție Stochici Radu directorul Centrului Operațional din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, reprezentanţi ai unităţilor de parchet şi instanţelor de judecată, precum și alți parteneri în lupta împotriva criminalităţii de la S.R.I., Jandarmerie, IJSU, conducători de instituții teritoriale ale MAI, la nivelul județului Dolj.

Festivitatea a fost deschisă de șeful inspectoratului comisar şef de poliţie dr. Constantin Nicolescu ce a prezentat analiza activităţilor desfăşurate de poliţiştii doljeni pe parcursul anului 2017. Au urmat alocuţiunile celorlați invitaţi care i-au felicitat pe poliţişti pentru rezultatele obţinute şi munca depusă în slujba comunităţii, urându-le succes în anul 2018 .

„Creşterea siguranţei cetăţenilor, asigurarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor au reprezentat şi vor continua să reprezinte principalele obiective al poliţiei doljene, astfel că, toate activităţile si eforturile depuse de poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au avut drept scop realizarea acestora.
Și în anul 2017 poliţiştii doljeni s-au aflat, zi de zi, la datorie pentru a veghea la siguranţa comunităţii, întregul personal depunând eforturi considerabile din dorinţa de a oferi cetăţenilor un serviciu poliţienesc modern, la cele mai înalte standarde, guvernat de eficienţă şi fermitate”, se arată într-un comunicat al IPJ Dolj.

Principalele concluzii desprinse din analiza indicatorilor statistici obținuți de Inspectoratul de Poliție Județean Dolj în cursul anului 2017 sunt:

I.Infracționalitatea sesizată își păstrează tendința de scădere, ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimii 5 ani. Totodată, este foarte important de observat faptul că infracționalitatea de natură judiciară este, deasemenea, într-o constantă scădere. După cum arată datele statistice, și celelalte macro-categorii de infracțiuni, economico-finaciare și cele de altă natură cunosc scăderi semnificative.

II.Infracțiunile judiciare contra patrimoniului scad de toate palierele

III.Infracționalitatea stradală menține trendul descrescător din ultimii 5 ani

Festivitatea a fost încheiată de omisarul şef de poliţie dr. Constantin Nicolescucare a multumit polițiștilor pentru eforturile depuse in anul 2017, iar la final a acordat distincții polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic pentru rezultatele meritorii obținute în exploatarea urmelor ridicate cu ocazia cercetărilor la fața locului prin identificarea unui număr foarte mare de autori ai faptelor antisociale comise, precum şi poliţiştilor din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, pentru rezultatele profesionale de excepție obținute anul trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS