20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBărbat tăiat cu un cuţit, în timpul curselor din zona aeroportului din Craiova

Bărbat tăiat cu un cuţit, în timpul curselor din zona aeroportului din Craiova

Un tânăr de 29 de ani, din Galaţi, care locuieşte în Craiova, a fost tăiat cu un cuțit, în mai multe zone ale corpului, în timpul unei altercaţii care a izbucnit pe pista dezafectată de la aeroportul din Craiova. Toţi cei implicaţi se aflau la cursele ilegale de maşini care se organizează, în fiecare joi, în acea zonă a oraşului. Imediat după incident, un tânăr a sunat la 112 şi a anunţat poliţia. După aceea, victima, Alexandru Budescu, s-a urcat în maşina personală a tânărului de 21 de ani şi l-a rugat să plece cu el din acea zonă pentru a scăpa. Băiatul l-a transportat către oraş, până în zona Pieţei Centrale. Acolo au ajuns mai multe echipaje ale poliţiei, jandarmeriei şi ambulanţei, iar bărbatul care era tăiat a fost preluat de medici şi dus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. „A venit în Unitatea de Primiri Urgenţe în jurul orei 00:00 şi prezenta plăgi înjunghiate în zona membrelor superioare, a toracelui şi a abdomenului. A fost stabilizat în aria de resuscitare, apoi a intrat în sala de operaţie“, a declarat Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

„Era tăiat rău de tot“

Martorii descriu pe reţelele de socializare scenele oribile petrecute în zona aeroportului. „Era tăiat rău de tot… făcut franjuri. S-a urcat într-un BMW, ca să scape, fără să îl cunoască pe şofer şi l-a rugat să îl ducă în oraş şi să sune la salvare!“, a povestit o tânără. În acest caz, poliţiştii au deschis o anchetă şi caută vinovatul. „Joi noaptea, în jurul orei 23:50, poliţiştii au fost sesizaţi prin 112 de către un tânăr, de 21 de ani din Craiova, despre faptul că, în timp ce se afla staţionat pe pista dezavectată din spatele aeroportului a avut loc o altercaţie, în urma căreia un bărbat de 29 de ani a suferit vătămări corporale, fiind înţepat cu un obiect ascuţit. Până în prezent s-au identificat mai mulţi martori şi s-a conturat un cerc de suspecţi. În prezent, s-a constituit un colectiv din poliţişti ai Biroului de Investigaţii Criminale şi ai Serviciului de Ivestigaţii Criminale, care sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj fac cercetări pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs incidentul, dar şi cine se face vinovat pentru cele întâmplate. În funcţie de concluziile medicului legist, se va stabili încadrarea juridică. Până în acest moment, tânărul rănit nu a depus plângere“, a declarat Cătălin Dochia, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

Alte cazuri similare, cu aproximativ două luni în urmă

Două cazuri similare au avut loc cu puţn timp în urmă, în luni aprilie şi mai. Un bărbat de 47 de ani, din Calafat, a fost înjunghiat pe 29 aprilie, în Târgul de Săptămână din cartierul craiovean 1 Mai. Potrivit informaţii oferite de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, bărbatul, vânzător de telefoane mobile second-hand, a fost înjunghiat în urma unui conflict spontan pe care l-a avut cu un craiovean de 27 de ani, cu aceeaşi ocupaţie. De asemenea, un tânăr de 28 de ani, din Filiași, a fost înjunghiat, pe 13 mai, în urma unui scandal izbucnit în apropierea unui club de pe strada Vlad Țepeș din municipiul Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS