Poliţia Locală Craiova: Au fost promovate în instanță un număr de 126 acțiuni împotriva celor au realizat construcții fără autorizație

Autori


Poliţia Locală a municipiului Craiova anunţă într-un comunicat că în urma acțiunilor / activităților desfășurate prin Serviciul Disciplină în Construcții și Serviciul Contencios Juridic, în temeiul prevederilor Legii speciale nr. 50/1991 actualizată, privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii și Legii nr. 155/2010 republicată, a poliției locale, au fost promovate în instanță un număr de 126 acțiuni împotriva persoanelor fizice / juridice care au realizat construcții pe raza municipiului Craiova, fără a deține autorizație de construire sau cu nerespectarea acesteia.

Din cele 126 dosare judecătorești, în care Poliția Locală are calitatea de reclamant, având ca obiect de judecată ”obligația de a face / autorizare desființare lucrări Legea nr. 50/1991 R”, un număr de 70 de litigii se află în stare de judecată, pe rolul Judecătoriei Craiova și /sau Tribunalului Dolj, iar 56 de litigii au fost soluționate definitiv.

În urma soluțiilor definitive pronunțate de către instanțe, un număr de 24 hotărâri judecătorești urmează să fie puse în executare (de către pârâți, de bunăvoie, iar în caz de refuz, instanța împuternicind autoritatea locală să execute hotărârea, prin desființarea construcțiilor neautorizate, pe cheltuiala pârâților), 10 dintre hotărâri având ca obiect desființarea construcțiilor neautorizate cu destinația de locuință, restul de construcții fiind acoperișuri de bloc, amenajări interioare, terase, anexe gospodărești, etc.).


De asemenea, 19 pârâți (persoane fizice / persoane juridice) au intrat în legalitate în timpul desfășurării litigiilor privind desființarea construcțiilor, prin obținerea de la Primăria Municipiului Craiova a autorizațiilor de construire prevăzute de Legea nr. 50/1991 actualizată, privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii.

Mai mult, 13 persoane împotriva cărora Poliția Locală a obținut hotărâri judecătorești definitive de desființare construcții neautorizate, le-au dus la îndeplinire de bunăvoie, demolând construcțiile cu forțe proprii, supunându-se astfel celor dispuse de către instanțe (cu acestă ocazie fiind desființate 18 construcții, o singură persoană deținând și demolând de bunăvoie un număr de 6 imobile cu destinația de locuință, restul construcțiilor având destinația de: cort evenimente în suprafață de 800 mp, locuințe, terase, magazii, împrejmuiri).

Poliţia Locală face precizarea că, anterior promovării în instanța a acțiunilor privind demolarea construcțiilor neautorizate, persoanele fizice / juridice au fost sancționate contravențional conform dispozițiilor Legii nr. 50/1991 actualizată (amenzile fiind cuprinse între 1000 – 100.000 lei), iar ca măsură complementară s-a dispus oprirea lucrărilor și intrarea în legalitate întrun termen concret stabilit de către Poliția Locală prin procesul – verbal de contravenție, măsuri care nu au fost respectate de către contravenienți.Comenteaza acum

Alte stiri

24 noiembrie 2017

Acţiune de educaţie rutieră în două şcoli mehedinţene

Polițiștii Biroului Rutier au organizat, ieri, două acțiuni care au ca scop educarea rutieră a elevilor din școlile mehedințene. Astfel, între orele 9.00 – 10.00, la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Grecescu” din municipiul Drobeta Turnu ...

Sumarul ediției de marţi, 12 decembrie 2017

Actualitate

» Petarde şi artificii, ridicate de poliţişti
» Fenomene meteorologice intense în Italia
» 300 locuri de muncă la recoltat de zmeură în Portugalia
» Cod Galben de ninsoare pe 12 decembrie în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord
» Miting BNS în Piaţa Victoriei

Publireportaj

» ALDE Dolj: PNL ȘI USR – Renunțați la manipulare!
» Videoconferința „Opportunity Funds“, la Biblioteca Județeană
» Lansări de carte, la Aman
» „Cerul în mâinile tale“, la Muzeul Olteniei Craiova

Local

» Suspiciune de malpraxis la Spitalul Județean de Urgență Slatina
» Bărbatul care a salvat o tânără de la înec a fost premiat

Dolj

» Se opreşte gazul pe mai multe străzi din Craiova
» Separatoare de sens în „curbele morţii“ de pe DN 65
» Ai venituri în afară de salarii? Se schimbă calculul CASS
» Școli gimnaziale din Dolj au ajuns la coada clasamentului național
» Primăria a anulat sondajul privind nemulțumirile craiovenilor
» Face zece ani de pușcărie după ce a înjunghiat un craiovean
» O mamă ne cere ajutorul pentru a putea să-şi strângă micuţul în braţe
» Dosarul care poate dinamita Oficiul de Cadastru Dolj
» A făcut infarct în târgul de la Făcăi de frică să nu ia amendă
» S-a răsturnat cu mașina pe strada Henry Ford
» Întreruperi energie electrică de mâine

Gorj

» Bugetul pentru deszăpezirea municipiului Târgu Jiu este de 1,7 milioane de lei
» Drumarii din Oltenia au primit avertisment de la DRDP Craiova – pentru că se mişcă prea încet la deszăpezire

Sport

» Aur pe linie pentru luptătorii craioveni, la Putna
» „GP“ și Pro Junior s-au întrecut în victorii

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top