10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞcolile din satele doljene pot cere finanțare pentru deschiderea de centre afterschool prin Fundația eMAG

Şcolile din satele doljene pot cere finanțare pentru deschiderea de centre afterschool prin Fundația eMAG

Fundația eMAG și Flanco invită școlile gimnaziale din comunitățile defavorizate din Dolj să aplice pentru a primi finanțare și a intra în programul de centre afterschool „Nouă Ne Pasă“, în anul școal 2017-2018. Programul „Nouă Ne Pasă (NNP)“ își propune să sprijine elevii de la sate cu rezultate slabe la învățătură să nu abandoneze școala și să îi ajute să promoveze Evaluarea Națională cu medie peste 6.
În anul școlar 2017-2018, programul NNP acordă finanțare pentru 14 noi centre afterschool sub forma unor burse de 9.000 de euro pe proiect, în creștere de la 7.600 de euro, în prezent. Plafonul de finanțare cuprinde suplimentar fonduri pentru un kit standard de lucru (computere, acces la Internet, table interactive), iar serviciile de consiliere sunt extinse către familiile copiilor din program. Noile centre afterschool NNP vor fi deschise în comunități defavorizate din opt județe: Buzău, Călărași, Constanța, Dolj, Ialomița, Ilfov, Olt și Prahova.
Primele șase centre afterschool NNP au fost deschise în septembrie 2016, în șase comunități rurale din județele Buzău, Constanța, Neamț, Prahova și Teleorman. Cei 251 de copii incluși în proiect beneficiază de servicii de educație remedială, de consiliere și de rechizite. „Ne-am bucurat să vedem că, în primul semestru al anului școlar în curs, absenteismul în rândul elevilor care au frecventat centrele afterschool Nouă Ne Pasă a scăzut în peste 70% dintre cazuri”, a declarat Dragoș Sîrbu, CEO Flanco.

Centrele Nouă Ne Pasă vin în completarea programului școlar obligatoriu și oferă oportunități pentru consolidarea competențelor dobândite de copii la școală. În cadrul programelor de afterschool, cadrele didactice organizează grupe de învățare asistată pentru elevii participanţi și intervin pentru rezolvarea altor probleme cu care se confruntă elevii, precum lipsa rechizitelor și a hainelor, lipsa accesului la serviciile medicale de bază, lipsa consilierii și a sprijinului pentru continuarea studiilor.
„De cele mai multe ori, elevii abandonează școala din cauză că au rezultate slabe și nu sunt sprijiniți să remedieze această situație. Sunt copii din familii cu un nivel redus de educație, cu dificultăți materiale sau cu părinți care muncesc în străinătate. Pentru ei, învățătorii și profesorii reprezintă, cel mai adesea, unicul sprijin. Rezultatele de până acum ale proiectului pilot de centre afterschool Nouă Ne Pasă sunt bune, iar experiența anului care a trecut ne confirmă că acest tip de intervenție este necesară în comunitățile devaforizate. Intenționăm ca în anul școlar 2017-2018 să deschidem încă 14 centre, vom avea astfel 20 de școli în program și 800 de copii vor avea o șansă în plus pentru a nu abandona școala”, a spus Tudor Vlad, Președinte Fundația eMAG.
Școlile care își doresc să participe în programul Nouă ne Pasă și funcționează în comunități defavorizate din cele opt județe pot depune aplicații pentru finanțare până la 15 mai, urmând ca unitățile preselectate în program să fie anunțate până la finalul lunii mai. Lista școlilor care vor primi finanțare va fi finalizată în luna august, după ce toate comunitățile vor fi evaluate.
Pentru a depune aplicații și a afla mai multe detalii despre criteriile de eligibilitate, se poate consulta Ghidul Aplicantului, pe site-ul programului Nouă Ne Pasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS