6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Claudiu Komartin vine la „Adunarea Poeților și a SpectActorilor craioveni”, pe 21 aprilie

Craiova: Claudiu Komartin vine la „Adunarea Poeților și a SpectActorilor craioveni”, pe 21 aprilie

Poetul Claudiu Komartin este invitatul lui Nicolae Coande la „Adunarea Poeților și a SpectActorilor craioveni”. Întâlnirea va avea loc la sala „Ia te uită!” a Teatrului Naţional „Marin Sorescu”, vineri, 21 aprilie, de la ora 17,30.

„Claudiu s-a reîntors de puțin timp din rezidența literară de la Kulturkontakt Viena și se pregătește să întâlnească un public craiovean rafinat, apt de confruntarea cu noile limbaje și tendințe poetice”, se arată într-un comunicat al Teatrului Naţional.

Claudiu Komartin a publicat, la nici 20 de ani, un volum de poezie, Păpușarul și alte insomnii (Vinea, 2003), urmat de Circul domestic (Cartea Românească, 2005), Un anotimp în Berceni (Cartier, 2009) și cobalt (Casa de Editură Max Blecher, 2013). Păpușarul și Un anotimp în Berceni au fost reeditate, în 2007, respectiv 2010, nu fiindcă ar fi avut un succes enorm, ci fiindcă apăruseră inițial în tiraje derizorii. În 2012, editura vieneză Korrespondenzen i-a publicat antologia bilingvă Und wir werden die Maschinen für uns weinen lassen, tradusă în limba germană de Georg Aescht, iar în 2015 i-au apărut volumele Vrpce potaman za balu mesa (Treći Trg, Belgrad, traducere în sârbește de Ljubinka Stankov Perinac) și Bir Garip Roman (Yitik Ülke Yayınları, Istanbul, traducere în limba turcă de Gökçenur Ç.). Din 2009, Claudiu organizează seria de întâlniri și lecturi publice „Institutul Blecher”, iar din 2010 este redactor-șef al revistei „Poesis internațional” și al Casei de Editură Max Blecher.

Biletele sunt puse în vânzare la agenția teatrului, dar organizatorii oferă invitații iubitorilor de poezie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS