16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Trei tineri reţinuri pentru furturi de peste 80.000 de lei

Dolj: Trei tineri reţinuri pentru furturi de peste 80.000 de lei

Polițiștii doljeni au reținut pentru 24 de ore trei tineri, din localitatea doljeană Drăgotești, cercetați pentru comiterea a două furturi cu un prejudiciu de peste 80.000 lei.

Ieri, prin extinderea cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Pielești în două cauze penale privind furtul a 77.500 lei din locuința unui doljean de 65 de ani, din comuna Drăgotești, respectiv furtul a două cazane din locuința Mariei V., de 76 de ani, din aceeași comună, au fost identificați și conduși pentru cercetări Leonard T. şi Luigi Z., ambii de 19 ani și T.D., de 17 ani, toți din comuna Drăgotești, județul Dolj.
Din investigațiile polițiștilor doljeni s-a stabilit faptul că, pe 11 februarie, cei trei tineri au pătruns în locuința doljeanului de 65 ani, prin forțarea unui geam, și dintr-o cameră, de sub saltea, i-au sustras suma de 77.000 lei și o borsetă în care se aflau 520 lei.
Polițiștii au reținut în sarcina suspecților și faptul că, în data de 12 februarie, au sustras din anexa locuinței Mariei V., două cazane, confecționate din cupru.
Prejudiciul cauzat a fost recuperat de polițiști în proporție de 50 % și restituit părților vătămate. Cu ocazia audierilor, cei trei suspecți au recunoscut că o parte din bani i-au cheltuit în diferite baruri, restaurante, cumpărându-și totodată și obiecte de îmbrăcăminte, bijuterii și ceasuri.
În baza materialului probator administrat de polițiști, procurorul de caz a confirmat continuarea urmăririi penale față de suspecți pentru săvârșirea a două infracțiuni de furt calificat, totodată fiind luată măsura reținerii celor trei suspecți pentru 24 de ore.
Astăzi, doljenii urmează să fie prezentați instanței cu propunerea de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS