10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSpectacolul Spargerea al Teatrului Naţional din Craiova, în turneu

Spectacolul Spargerea al Teatrului Naţional din Craiova, în turneu


Spectacolul Spargerea, după Răzvan Petrescu, în regia lui Dragoș Alexandru Mușoiu, va fi prezentat pe 8 noiembrie, în Festivalul Naţional de Comedie, ediția a 28-a, organizat de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi. Festivalul ce se desfășoară între 5 și 13 noiembrie cuprinde o selecţie a unora dintre cele mai bune spectacole de comedie realizate în România în ultimul an şi jumătate, dar şi o serie de evenimente conexe precum ateliere, colocvii, lansări de carte, expoziţii etc.

Actorii Naționalului craiovean Claudiu Bleonţ, Iulia Lazăr, Angel Rababoc, Adrian Andone, Cătălin Vieru, Iulia Colan, Gabriela Baciu, Anca Dinu, Eugen Titu fac următoarea oprire la Festivalul de Teatru de la Piatra Neamţ, aflat la ediția a 28-a.

Sâmbătă, 12 noiembrie, Spargerea se joacă în cadrul secțiunii „Pledez pentru tine”.

Selecția spectacolelor înscrise la festival a fost realizată de către Maria Zărnescu – critic de teatru, conf. univ. dr. UNATC București, laureată a Premiului UNITER pentru critică teatrală pentru anul 2015.

Spargerea, în regia lui Dragoș Alexandru Mușoiu, dramatizare de Dragoş Alexandru Muşoiu după nuvela Jaf armat semnată de scriitorul Răzvan Petrescu a câştigat concursul de proiecte organizat de Teatrul Național Craiova, destinat tinerilor regizori şi scenografi, ediția a IV-a, 2014.

Spectacolul “Spargerea” este o comedie neagră condusă cu fantezie, în care personajele traversează situații grave, tratate în cheie comică, umorul macabru devenind ecoul dramatic al echivocului generalizat. Trei bărbați de cincizeci de ani plănuiesc un jaf armat – cu măști ridicole – la o casă de schimb valutar.

Cele 2 participări din această săptămână continuă seria invitațiilor onorate de Teatrul Național “Marin Sorescu” în această toamnă la festivalurile naționale și internaționale .

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS