7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Conferinţă cu titlul „Brâncuși – un dadaist de ultimă oră”, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”

Craiova: Conferinţă cu titlul „Brâncuși – un dadaist de ultimă oră”, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu”

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova vă invită luni, 31 octombrie 2016, începând cu ora 18.00, în Salonul Medieval, la o nouă întâlnire în cadrul proiectului „Taifasuri Rânduite Artistic Despre Emoţii Manifestate” (TRADEM). Invitat este Petre Răileanu, care va susţine conferinţa cu titlul „Brâncuși – un dadaist de ultimă oră”. Cu acest prilej va avea loc și lansarea volumului „Dada în direct”, publicat recent de Petre Răileanu la editura TracusArte și bazat pe documente şi mărturii directe ale principalilor protagonişti ai mişcării Dada, lansată în 1916 la Zürich , un studiu ce vizează naşterea, existenţa agitată, programul, obiectivele, aderenţii și aria de răspândire a acestei mișcări. Prezintă cartea: Maria Dinu și Silviu Gongonea. Moderator al întâlnirii: Petrișor Militaru.

Petre Răileanu este cercetător independent şi eseist – DEA în literatură şi civilizaţie franceză secolul XX, Paris 3, Universitatea Sorbonne Nouvelle. Cărţile apărute în Franţa şi România abordează problematica zonelor de interferenţă dintre cele două culturi şi a prezenţei culturii române în spaţiul european, în special în epoca avangardelor literare şi artistice.
Este membru al Uniunii Scriitorilor din România şi al Société des gens de lettres, Paris.

„Taifasuri Rânduite Artistic Despre Emoţii Manifestate (TRADEM)” este un proiect lunar al Casei de Cultură „Traian Demetrescu”, iniţiat cu scopul de a promova relaţia dintre cunoaştere, raţiune şi emoţii manifestate prin dialogul cultural-artistic dintre specialişti în diferite domenii şi publicul larg. Întâlnirile se desfăşoară în Salonul Medieval al instituției, cu participarea unui invitat din ţară, care a ajuns la nivel de performanţă în domeniul în care activează.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS