scathd.com
boxfetish.net
extremeclip.net

Craiova: La povești, cu Felicia Mihali și Calinic Toropu

afis povestile noastre felicia mihali si calinic toropu


Casa de Cultură „Traian Demetrescu” organizează luni, 12 septembrie 2016, ora 18:00, o nouă întâlnire din cadrul proiectului „Poveștile noastre, povestea Craiovei”. Invitați sunt Felicia Mihali – scriitoare și Florin Mălăelea (Calinic Toropu) – consultant în inginerie și manager de proiecte. Cei doi sunt stabiliți din 2000, respectiv 1994, în Canada și sunt împreună din 2004. Ei vor povesti despre Craiova, așa cum au cunoscut-o, dar și despre schimbările prin care a trecut orașul și felul în care sunt percepute acestea dintr-o perspectivă mai îndepărtată: cea canadiană. Moderator al întâlnirii: Cornel Mihai Ungureanu. Intrarea publicului este liberă.

Felicia Mihali (n. 20 august 1967, Seaca, Teleorman) este scriitoare, jurnalistă și profesoară. A absolvit Facultatea de Litere, secția română-franceză, promoția 1995 și Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, secția chineză-olandeză, promoția 1997, în cadrul Universității București. A lucrat timp de șapte ani la „Evenimentul Zilei”, unde a ținut cronica teatrală a jurnalului și a scris despre spectacole jucate la Festivalul Shakespeare de la Craiova. Este co-fondatoare, în 2004, a revistei electronice Terra Nova, revistă la care a fost redactor-șef până la închiderea acesteia în 2009. A făcut turul României pe jos, 2.500 km, în 1986, și turul Europei pe bicicletă, circa 12.000 km, timp de 6 luni, în 1989.

A debutat, ca scriitoare, în 1999, cu un roman, „Țara brânzei” (Ed. Image, București), care s-a bucurat de succes. A publicat, la aceeași editură, alte două romane, „Mica istorie” – 1999 și „Eu, Luca și Chinezul”, în 2000, an în care s-a stabilit în Canada. Înscrisă la un master în literatură comparată la Université de Montréal, ea și-a tradus în franceză volumul „Țara brânzei”, devenit „Le Pays du fromage”, care a apărut în 2002 la editura XYZ Editeur, recunoscută în mediul literar canadian. „Luc, le Chinois et moi” a fost publicată  în 2004, în timp ce autoarea era în China unde a decis să petreacă un an ca angajat al unei companii de imigrație. Au urmat cărți scrise direct în franceză: „La Reine et le soldat” (2005), „Sweet, sweet China”, „Dina”, „Confession pour un ordinateur”, „L’enlèvement de Sabina” (toate în 2011). Primul ei roman în engleză, „The Darling of Kandahar”, este publicat în 2012, la Editura Linda Leith Publishing din Montreal, și este nominalizat de către emisiunea Canada Reads 2013 ca una din cele mai bune 10 cărți ale anului în Quebec. În  aprilie 2014, a publicat o nouă carte în engleză, „A Second Chance”. Felicia Mihali continuă să scrie romane în  franceză și engleză, predă istorie și face un master în istorie la Université de Montréal.


Florin Mălăelea (Calinic Toropu) este consultant în inginerie și manager de proiecte la Pro-Solution TM, companie pe care a fondat-o în 2009, împreună cu fiul său Bogdan, în Laval, Quebec. Născut la Târgu-Jiu, în 21 aprilie 1962, a locuit în Craiova de când avea 5 ani, iar 28 de ani mai târziu, în 1994, a ales să plece în Canada. A studiat în Craiova la Școala Generală Nr. 22, Liceul Industrial Nr. 1 și la Facultatea de Mecanică (Tehnologia Construcțiilor de Mașini), apoi și-a continuat studiile la Montréal, urmând un master în inginerie la École Polytechnique și un MBA (Master in Business Administration) la Université du Québec à Montréal.Comenteaza acum

Alte stiri

21 noiembrie 2017

Alb-albaștrii lui Bon și-au făcut bine treaba

Juniorii sub 17 ani ai Universității Craiova au bifat sâmbătă a treia victorie consecutivă la Liga Elitelor U17 și ocupă locul secund în clasament. Elevii lui Dragoș Bon s-au impus de data asta în fața Centrului Național Mureș, cu scorul

Sumarul ediției de marţi, 21 noiembrie 2017

Top