Craiova: La povești, cu Felicia Mihali și Calinic ToropuCasa de Cultură „Traian Demetrescu” organizează luni, 12 septembrie 2016, ora 18:00, o nouă întâlnire din cadrul proiectului „Poveștile noastre, povestea Craiovei”. Invitați sunt Felicia Mihali – scriitoare și Florin Mălăelea (Calinic Toropu) – consultant în inginerie și manager de proiecte. Cei doi sunt stabiliți din 2000, respectiv 1994, în Canada și sunt împreună din 2004. Ei vor povesti despre Craiova, așa cum au cunoscut-o, dar și despre schimbările prin care a trecut orașul și felul în care sunt percepute acestea dintr-o perspectivă mai îndepărtată: cea canadiană. Moderator al întâlnirii: Cornel Mihai Ungureanu. Intrarea publicului este liberă.

Felicia Mihali (n. 20 august 1967, Seaca, Teleorman) este scriitoare, jurnalistă și profesoară. A absolvit Facultatea de Litere, secția română-franceză, promoția 1995 și Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, secția chineză-olandeză, promoția 1997, în cadrul Universității București. A lucrat timp de șapte ani la „Evenimentul Zilei”, unde a ținut cronica teatrală a jurnalului și a scris despre spectacole jucate la Festivalul Shakespeare de la Craiova. Este co-fondatoare, în 2004, a revistei electronice Terra Nova, revistă la care a fost redactor-șef până la închiderea acesteia în 2009. A făcut turul României pe jos, 2.500 km, în 1986, și turul Europei pe bicicletă, circa 12.000 km, timp de 6 luni, în 1989.

A debutat, ca scriitoare, în 1999, cu un roman, „Țara brânzei” (Ed. Image, București), care s-a bucurat de succes. A publicat, la aceeași editură, alte două romane, „Mica istorie” – 1999 și „Eu, Luca și Chinezul”, în 2000, an în care s-a stabilit în Canada. Înscrisă la un master în literatură comparată la Université de Montréal, ea și-a tradus în franceză volumul „Țara brânzei”, devenit „Le Pays du fromage”, care a apărut în 2002 la editura XYZ Editeur, recunoscută în mediul literar canadian. „Luc, le Chinois et moi” a fost publicată  în 2004, în timp ce autoarea era în China unde a decis să petreacă un an ca angajat al unei companii de imigrație. Au urmat cărți scrise direct în franceză: „La Reine et le soldat” (2005), „Sweet, sweet China”, „Dina”, „Confession pour un ordinateur”, „L’enlèvement de Sabina” (toate în 2011). Primul ei roman în engleză, „The Darling of Kandahar”, este publicat în 2012, la Editura Linda Leith Publishing din Montreal, și este nominalizat de către emisiunea Canada Reads 2013 ca una din cele mai bune 10 cărți ale anului în Quebec. În  aprilie 2014, a publicat o nouă carte în engleză, „A Second Chance”. Felicia Mihali continuă să scrie romane în  franceză și engleză, predă istorie și face un master în istorie la Université de Montréal.


Florin Mălăelea (Calinic Toropu) este consultant în inginerie și manager de proiecte la Pro-Solution TM, companie pe care a fondat-o în 2009, împreună cu fiul său Bogdan, în Laval, Quebec. Născut la Târgu-Jiu, în 21 aprilie 1962, a locuit în Craiova de când avea 5 ani, iar 28 de ani mai târziu, în 1994, a ales să plece în Canada. A studiat în Craiova la Școala Generală Nr. 22, Liceul Industrial Nr. 1 și la Facultatea de Mecanică (Tehnologia Construcțiilor de Mașini), apoi și-a continuat studiile la Montréal, urmând un master în inginerie la École Polytechnique și un MBA (Master in Business Administration) la Université du Québec à Montréal.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 23 februarie 2018

Actualitate

» Dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, la final
» Cutremur în Vrancea

Publireportaj

» Încheiere proiect „Dezvoltarea durabilă a firmei STYH A & A SRL”

Local

» Un tir a intrat într-o stâncă la Topleţi
» A furat o maşină de 20.000 de euro şi a fost prins
» Corul Filarmonicii din Vâlcea, desființat din lipsa banilor
» Cereau sute de euro pentru permise auto
» Poliţistul împuşcat de iubită, tot în stare gravă
» Localnicii din Brezniţa Ocol duc lipsă de locuri de muncă
» Primăria Municipiului Craiova – Consultare publică

Dolj

» Primăria Craiova preia hipodromul din Parcul „Romanescu“
» ITM-ul trece, medici îşi iau liber la mica înţelegere
» Străzi din Craiova, în beznă în mod repetat
» Condamnat la 18 ani de închisoare după ce a lăsat trei copii fără tată
» BMW oprit cu focuri de armă pe străzile din Bănie
» Întreruperi energie electrică de luni
» Colegiul „Frații Buzești“ va găzdui competiția olimpicilor la informatică

Gorj

» Mai mulţi pensionari decât angajaţi
» Patru polițiști locali ameninţă cu greva foamei

Olt

» Olt: Cea de-a VIII-a ediţie “Încuratul cailor de San`Toader”, la Brâncoveni
» Comoara secției de Etnografie a Muzeului Județean Olt: piese rare de port popular expuse până după Paște

Sport

» SCM și-a consolidat locul doi
» Dan Pascu: Avem nevoie de un lider pe finalurile de set
» Noutăţi la baschet: a revenit Hadar, a semnat Sebi Ionescu
» Alb-albaștrii pun „tunurile“ pe Timișoara
» Gardoș și Santos, buni de luptă

Sanatate

» Cum ajunge să moară de gripă un om sănătos
» Sedentarismul, generator de boli

Magazin

» Horoscopul de weekend
» Bancul zilei
» Reţeta de weekend – Brioșe cu ciocolată și iaurt grecesc

Top