10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Oficialităţile au participat la ceremonialul dedicat Zilei Independenței de Stat a României

Craiova: Oficialităţile au participat la ceremonialul dedicat Zilei Independenței de Stat a României

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a participat astăzi împreună cu prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan,  la ceremonialul organizat cu prilejul Zilei Independenței de Stat a României, Zilei Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Zilei Uniunii Europene.
„Sunt profund onorat să particip la un eveniment cu totul special, prin care evocăm trei momente cruciale ale istoriei, care au influențat în mod decisiv parcursul țării noastre pe drumul dificil către afirmarea ca stat unitar, puternic și european.
De la proclamarea Independenței de Stat, în mai 1877, și până la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa, în mai 1945, națiunea română a traversat una dintre cele mai dificile, dar și una dintre cele mai însemnate perioade ale istoriei sale.
Au fost aproape șapte decenii marcate de confruntări violente, de grele încercări și dureroase sacrificii; șapte decenii marcate însă și de mari reușite, pentru că la capătul lor s-au consacrat pe deplin atributele României de astăzi: suveranitatea, integritatea, libertatea.
9 Mai este o zi a comemorării închinate celor care și-au pus viețile pe altarul acestei lupte, dar și o zi în care celebrăm pacea și unitatea în Europa, o sărbătoare pe care o trăim cu mândria de a fi parte integrantă a acestei construcții izvorâte din «Declarația Schuman».
În calitate de președinte al Consiliului Județean, doresc să îndrept cele mai bune gânduri ale mele către toți locuitorii județului Dolj și ai orașului Craiova, cetățeni cu drepturi depline ai Uniunii Europene, și să le adresez sincere urări de sănătate, împliniri și fericire, alături de un călduros «La mulți ani!»“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS