7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Reprezentaţia "Jucătorul", în curtea Bibliotecii "Omnia"

Craiova: Reprezentaţia „Jucătorul”, în curtea Bibliotecii „Omnia”

Grădina Bibliotecii "Omnia" va fi scena pe care se va susţine reprezentaţia "Jucătorul", după Dostoievski (Foto: Facebook)
Grădina Bibliotecii „Omnia” va fi scena pe care se va susţine reprezentaţia „Jucătorul”, după Dostoievski (Foto: Facebook)

Biblioteca Franceză „Omnia” din Craiova este astăzi şi mâine gazda reprezentaţiei „Jucătorul”, după Dostoievski, în interpretarea actorilor Gina Călinoiu, de la Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova și Lionel Gonzalez. Spectacolul se va juca în grădina instituţiei (strada Mihail Kogălniceanu nr. 21 – Casa Pleșia), începând cu ora 19:00.

Comunicatul postat pe Facebook de Omnia face o scurtă prezentare a actorilor şi a spectacolului în care aceştia vor evolua. „Gina Călinoiu este româncă, iar Lionel Gonzalez este francez. S-au întâlnit în Polonia. Lucrând cu un regizor rus. Pe care l-au urmat în Italia. După aceea au hotârât să lucreze împreună. Singuri. Pe ‘Jucătorul’ de Dostoievski. Care vorbește chiar despre povestea rușilor aflați în călătorie, în Europa. Mai exact, la Ruletenburg, un oraș unde ruleta este regină. Oameni din toată Europa se întâlnesc aici. Pentru a juca. Vă invităm să parcurgeți cu ei romanul lui Dostoievski, urmând cele două personaje principale, Polina și Alexei, de-a lungul a patru dialoguri. Se va vorbi română, franceză și poate chiar engleză”, se arată în comunicat.


Editor: Oana Olaru

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS