6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjVietnamezii vor realiza un film documentar despre Gorj

Vietnamezii vor realiza un film documentar despre Gorj

Consulul onorific al României în Vietnam

O echipă de specialişti din Vietnam va realiza un film documentar în Gorj. Astfel, vineri, 17 august, de la ora 11.30, la Sala Maură a Palatului Administrativ din Târgu Jiu, va avea loc o întâlnire bilaterală România-Vietnam, organizată de Consiliul Județean Gorj, Ambasada României în Republica Socialistă Vietnam și Liga Culturală „Fiii Gorjului” din București. Ca urmare a vizitei întreprinse anul trecut în Vietnam de o delegație a Consiliului Județean Gorj, precum și a spectacolelor susținute de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” în cadrul evenimentelor desfășurate în Dak-Lak, Hanoi și Saigon, partea vietnameză și-a manifestat dorința de a cunoaște mai bine România și de a promova în Vietnam județul Gorj printr-un film documentar realizat de o echipă condusă de Tran Thi Thanh Nhan (Ly Nha Ky), consul onorific al României în Vietnam.

Este o fostă actriţă de film

Consulul onorific al României în Vietnam este una dintre cele mai cunoscute femei de succes din Republica Socialistă Vietnam prin cariera sa de actriță de film, dar și ca femeie de afaceri, compania pe care o conduce activând în domeniile imobiliar, consultanță în afaceri, modă și diamante. De-a lungul timpului, a reprezentat imaginea unor brand-uri precum Mercedes Benz, Acer sau Avon Cosmetics în Vietnam, fiind implicată, de asemenea, în multe acțiuni de caritate. Pe parcursul vizitei sale în România, doamna consul este însoțită de Excelența Sa, Valeriu Arteni, ambasadorul României în Vietnam, la organizarea și desfășurarea vizitelor în București și în județul Gorj participând, de asemenea, președintele Ligii Culturale „Fiii Gorjului” din capitală, Sabin Stamatescu.

Vizită pe Transalpina

La întâlnirea din Gorj sunt invitate oficialități locale, manageri ai instituțiilor gorjene, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri. Pe parcursul celor trei zile de ședere în Gorj, CJ și instituțiile de cultură din subordine au organizat un program ce include prezentarea celor mai importante atracții turistice ale județului, începând cu Ansamblul brâncușian „Calea Eroilor”, Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtișoara, zona etnografică a Tismanei și Mănăstirea Tismana, Peștera Polovragi, continuând cu zona montană Rânca și Transalpina. După vizitarea județului Gorj, delegația vietnameză va pleca spre Sibiu. Este de amintit că artista vietnameză Tran Thi Thanh Nhan, cunoscută şi sub numele Ly Nha Ky, a fost numită consul onorific al României în oraşul Ho Şi Min, în cadrul unei ceremonii desfăşurată în luna iunie a acestui an. Nhan va ocupa funcţia de consul onorific în baza unui mandat de patru ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS