15.5 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalA stat un an în casă cu cadavrul tatălui pentru a-i lua pensia

A stat un an în casă cu cadavrul tatălui pentru a-i lua pensia

Un caz cutremurător a fost descoperit de poliţişti în satul mehedinţean Dănceu, comuna Jiana. După ce au fost sesizaţi de primărie şi de vecinii unui bătrân, precum şi de medicul de familie, în legătură cu faptul că bărbatul nu a mai fost văzut de aproape un an, poliţiştii au mers la domiciliul acestuia şi au găsit doar scheletul lui.
Bătrânul de 89 de ani locuia împreună cu fiul său, de 69 de ani, care a decis să nu anunţe moartea tatălui şi să se poarte ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Cel mai probabil, acesta a ascuns decesul tatălui său pentru a-i încasa pensia.
Vecinii bătrânului începuseră de multă vreme să îşi pună întrebări legate de faptul că nu îl mai vedeau deloc. Aceştia au devenit şi mai suspicioşi când fiul bătrânului nu i-a mai primit în curte atunci când mergeau cu pomană, de sărbători.
Luni, însă, poştaşul a refuzat să îi mai dea bărbatului de 69 de ani pensia tatălui său, cerându-i ca bătrânul să îşi încaseze personal pensia. Tot poştaşul a fost cel care a sesizat acest lucru la primărie, apoi a fost anunţată poliţia. Oamenii legii l-au găsit la cârciuma din sat pe fiul bătrânului şi l-au rugat să îi însoţească la domiciliu pentru că vor să verifice dacă bătrânul este bine. După ce iniţial a refuzat, bărbatul a mers, apoi, cu poliţia acasă, unde a fost făcută descoperirea macabră. Din bătrân mai rămăseseră doar oasele, învelite într-o pătură, în bucătărie, semn că era mort de mult timp. În acel moment, fiul bătrânului a luat un cuţit şi şi-a făcut o rană minoră la nivelul abdomenului. La faţa locului s-au deplasat şi procurorii de caz, iar scheletul bătrânului a fost transportat la Medicină Legală pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care a murit. Anchetatorii iau în calcul şi posibilitatea ca bărbatul de 69 de ani să-şi fi ucis tatăl. „Nu putem spune acum dacă există urme de violenţă pentru că a fost găsit doar scheletul bărbatului. Cauza este înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi şi urmează să stabilim condiţiile în care a survenit decesul“, a declarat Sorina Georgescu, procurorul de caz.
Vecinii celor doi au fost şocaţi să afle că bătrânul era mort de atât de mult timp. „Când ne duceam cu împărţituri, nu ne mai lăsa să intrăm în curte, nu mai primea nimic. Spunea tot timpul că tatăl lui e ocupat, că are treabă. Din câte am înţeles, el dormea în casă şi cadavrul l-a învelit într-o pătură, în bucătărie“, a spus un vecin.
Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi moarte suspectă.

Caz similar în Dolj

Un caz asemănător s-a petrecut, în urmă cu trei ani, în comuna doljeană Bratovoiești. Un bărbat, de 48 de ani, și-a ținut mama moartă în casă aproape două luni, timp în care i-a încasat pensia. Ștefana Munteanu, de 68 de ani, murise după Paște, însă nu fusese îngropată creștinește. Cornel Munteanu, de 48 de ani, și-a motivat gestul şocant spunând că nu găsea buletinul mamei. Bărbatul a fost acuzat de comiterea infracțiunii de profanare de cadavre, dar și de înșelăciune, pentru că a încasat pensia mamei sale decedate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS