5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-a stins din viață Tudor Udriștoiu

S-a stins din viață Tudor Udriștoiu

Prof. dr. Tudor Udriștoiu a fost o legendă vie pentru pacienții și studenții săi

Lumea medicală a pierdut un nume important ieri-dimineață. Profesor doctor Tudor Udriștoiu s-a stins din viață, după o grea suferință, la vârsta de 72 de ani. Până în urmă cu doi ani a fost șeful Clinicii I Psihiatrie, din cadrul Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova. A bifat multe dintre realizările sistemului medical. Pentru bolnavi și studenții săi a fost o legendă vie. Prins între consultații, şedințe și congrese, profesorul a găsit mereu timp să vorbească despre problemele sistemului medical românesc pe care nu l-a părăsit, deși era plin de hibe.
Prof. dr. Tudor Udriștoiu a fost preşedintele Colegiului Medicilor Dolj, președintele Societății Române de Psihiatrie Biologică şi Psihofarmacologie, membru în Comisia de Psihiatrie a Ministerului Sănătății, dar și vicepreşedinte al World Federation of Societies of Biological Psychiatry.

„A fost un promotor al psihiatriei moderne“

De-a lungul carierei sale, dr. Udriștoiu a fost manager al Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova, dar și al Spitalului Clinic „Victor Babeş“ Craiova. Mai presus de toate, însă, a avut o activitate științifică extraordinară și a reformat modul în care este privită psihiatria în sistemul medical românesc. Colegii săi, medicii din cadrul Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova, spun că sistemul medical a pierdut astăzi unul dintre cei mai buni medici. „În această dimineață (ieri-n.r.) am aflat vestea tristă legată de prof. dr. Tudor Udriștoiu. Suntem toți afectați pentru că ne-a fost profesor, coleg, exemplu în multe situații. A fost un medic extraordinar și un promotor al psihiatriei moderne. Din 1991 a condus Secția de Psihiatrie I, din cadrul Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova. A fost un bun manager al secției și un medic foarte apreciat de pacienți. A condus această secție până la vârsta de 70 de ani, apoi a fost înlocuit din funcție de către Senatul Universității de Medicină și Farmacie cu fiul său, Ion Udriștoiu“, a spus dr. Luiza Popa, managerul Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova.

„A fost un profesor și un medic extraordinar“

De-a lungul anilor, profesorul Udriștoiu a format generații de medici care acum profesează în toată lumea. Toți își aduc aminte de modul în care profesorul știa să îi facă să își iubească meseria. Dr. Bogdan Fănuță, managerul Spitalului Județean de Urgență Craiova, a fost elevul său. „A fost un profesor și un medic extraordinar. Îmi aduc aminte și acum de cursurile deosebite pe care le ținea. A format generații peste generații. Mai mult, a luptat pentru standardele înalte la care pacienții merită să fie tratați și pentru tot ceea ce a însemnat psihiatrie în România. Dumnezeu să-l odihnească!“, a declarat dr. Bogdan Fănuță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS