17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCapcane nocturne pe un drum județean din Dolj

Capcane nocturne pe un drum județean din Dolj

Drumul Județean 643F, care face legătura între comuna doljeană Ghercești și satul Ungureni, a devenit de ceva timp un adevărat coșmar pentru șoferi. Din loc în loc, suprafața carosabilă s-a degradat atât de mult încât ai impresia că drumul a fost pur și simplu bombardat, iar șoferii care nu cunosc zona și circulă pe aici noaptea riscă oricând să se aleagă cu mașina serios avariată.

Un drum județean din Dolj a ajuns să arate ca după bombardament, spre disperarea șoferilor care sunt nevoiți să-l parcurgă. Este vorba de DJ 643F, tronsonul de cinci kilometri care face legătura între comuna doljeană Ghercești și satul Ungureni și care, pe alocuri, a devenit impracticabil. Situația ne-a fost sesizată de un cititor GdS, care s-a plâns de starea proastă a acestui drum. „Vă aduc la cunoștință o problemă care mă afectează zilnic: drumul din comuna Ghercești, sat Ungureni. Este o porțiune de circa șase kilometri pe care s-a turnat asfalt în strat foarte subțire și unde s-au format cratere de nu mai poți circula cu mașina. Mai mulți șoferi, printre care și eu, ne-am ales cu baia de ulei spartă din cauza gropilor de pe drum. Mergeți pe drumul Ghercești – Ungureni, poate vede, totuși, cineva cum se mănâncă banii noștri în România!“, este mesajul primit de la Ionuț.
Situația prezentată de acesta este una reală. Cum ieși din comună și mergi spre satul Ungureni, drumul pare unul bun, care te îmbie chiar să calci pedala de accelerație. Numai că, la un moment dat, te trezești în față cu adevărate capcane, iar pentru șoferii care nu cunosc drumul și circulă pe aici mai ales noaptea riscul să se aleagă cu mașina avariată este destul de mare. Asta pentru că, din loc în loc, suprafața carosabilă s-a degradat atât de mult încât ai impresia că acolo asfaltul a explodat pur și simplu. Denivelările, crăpăturile, zonele cu asfalt lăsat și cu burdușiri fac și ele parte din peisaj pe acest sector de drum. Pe anumite porțiuni, asfaltul s-a ridicat atât de mult încât a pleznit, scoțând la suprafață pietrișul turnat la fundație, în timp ce de pe drum poți aduna cu mâna bucăți de covor asfaltic. „Nu știu cum de a ajuns acest drum în halul ăsta, dar pentru cine nu-l cunoaște este un adevărat pericol. Eu trec zilnic pe aici, pentru că aduc pâine, dar prefer să vin în sat (Ungureni – n.r.) pe altă parte, dinspre Luncşoru“, a spus un șofer.

Când se va repara drumul

Fiind vorba de un drum județean, repararea lui intră în sarcina Societății pentru Lucrări de Drumuri și Poduri (SPLDP) Dolj SA, cea care le are în administrare. Reprezentanții societății deținute de Consiliul Județean Dolj susțin că știu de problemele de pe DJ 643F Ghercești – Ungureni și spun și care ar fi cauzele ce au dus la degradarea drumului: traficul greu. Directorul general al SPLDP Dolj SA, Alin Golumbeanu, a afirmat că acest drum este folosit deseori de autovehiculele agabaritice care vin dinspre Balș spre Craiova și vor să evite o parte a Drumului Național 65. DJ 643F face legătura între Olt și Dolj, pe ruta Baldovinești – Luncșoru (comuna Ghercești). „Drumul respectiv este de clasă tehnică III și e calculat pentru un trafic cu greutatea de maximum 7,5 tone pe osie, însă nu se respectă tot timpul acest lucru. Pentru că DJ 643F este o alternativă la DN 65 Craiova – Balș, mașinile agabaritice care vor să evite cântăririle de pe drumurile naționale ocolesc pe aici. Deci cauza principală a defectelor apărute pe acest drum ar fi traficul greu. Noi, în calitate de administrator al drumurilor din județ, efectuăm periodic cântăriri ale vehiculelor de transport și aplicăm sancțiuni acolo unde este depășit gabaritul standard, amenzile fiind cuprinse între 1.000 și 10.000 lei”, a precizat, pentru GdS, Alin Golumbeanu.
Potrivit acestuia, sectorul de drum Ghercești – Ungureni va fi reparat în acest an. „În ceea ce privește repararea suprafeței afectate a drumului Ghercești – Ungureni, SPLDP Dolj are în vedere tratarea burdușirilor și plombarea gropilor apărute, acțiunea urmând să aibă loc în această lună sau cel mai târziu luna viitoare“, a menționat directorul SPLDP Dolj SA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS