8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjȘase trupe vor evolua pe scena Rockfest Transalpina din Rânca

Șase trupe vor evolua pe scena Rockfest Transalpina din Rânca

Rânca va fi gazda unui nou festival de rock
Rânca va fi gazda unui nou festival de rock

Rânca va fi în această săptămână capitala rockului românesc. Astfel, Consiliul Județean Gorj continuă campania de promovare turistică a zonei montane Rânca, organizând sâmbătă, 29 iulie, prima ediție a Festivalului ROckFest Transalpina, concert-maraton de muzică rock. În festival vor concerta șase trupe binecunoscute publicului din România: Kempes, Krypton, 9,7 Richter, The Rock / Tribute AC/DC, Vița de Vie și Vunk, precum și tânărul instrumentist gorjean Radu Pupăzan, cu un recital de percuție. Show-urile vor începe la ora 18.00 și vor fi prezentate de Claudiu Cîrțînă, realizator de programe radio. Locul de desfășurare a festivalului este platoul de la intrarea în Rânca dinspre Novaci, unde vor fi amplasate scena, serviciile comerciale și locul de campare pentru spectatorii care optează pentru cazarea în camping.

Sprijin din partea mai multor parteneri

Alături de Consiliul Județean Gorj, s-au implicat în organizarea evenimentului Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului“, Școala Populară de Artă Târgu Jiu și Asociația „Acasă la Brâncuși“. Festivalul beneficiază de sprijinul Serviciului Public Salvamont Gorj, Inspectoratului Județean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu“ Gorj, Grupării de Jandarmi Mobilă „Frații Buzești“ din Craiova, al Primăriilor și Consiliilor Locale Novaci și Baia de Fier, al obștilor „Bercești-Vlădoi“ și „Cerbul“, al pensiunilor Teleschi Rânca și Eden.
De asemenea, vineri, 28 iulie, începând cu ora 20.00, tot la Rânca, Asociația Concesionarilor „Corneșul Mare“ va organiza un concert de muzică folk, având ca parteneri Consiliul Județean Gorj și Asociația „Unitate de suport pentru mediu și arii protejate“. În concert vor fi prezente nume celebre ale folkului românesc: Dinu Olărașu, Dan Vană, Andrei Păunescu, Ovidiu Mihăilescu, Cătălin Stepa și Filip Cârciumaru. Amfitrionii evenimentului vor fi poeții Clara Mărgineanu și Andrei Novac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS