12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTraficanții de droguri rămân în arest

Traficanții de droguri rămân în arest

Cei șapte traficanți de droguri reținuți, săptămâna trecută, la Slatina în urma acțiunii DIICOT Olt, au contestat decizia Tribunalului Olt în urma căreia au rămas după gratii, dar Curtea de Apel Craiova s-a pronunțat, ieri, menținând soluția primului judecător, cu o excepție.
„Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Lale Ilie Leonard, Iordache Marius Ionuţ, Mandă Claudiu Silviu, Mandă Marius Ionuţ, Denghel Petrişor Rareş şi Jumate Cezar Bogdan. Admite contestaţia formulată de inculpata Lilea Ana, desfiinţează, în parte cu privire la această inculpată, încheierea nr. 32 din data de 07.06.2017, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Olt şi, rejudecând: În baza art. 227 alin. 2 raportat la art. 202 alin. 4 lit. b, art. 211 alin. 1 Cpp, art. 215 Cpp, dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpata Lilea Ana, pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 14.06.2017 până la data de 12.08.2017, inclusiv“, se menționează în încheierea Curții de Apel Craiova.
Ana Lilea este complicea șefului grupării, Iordache Marius Ionuț, zis „Atomenu“, iar în sala de judecată a acuzat o stare de rău, dat fiind faptul că este gravidă. În cazul ei, judecătorii Curții de Apel Craiova au decis cercetarea în continuare sub control judiciar, pe perioada acestuia neavând voie să părăsească, fără încuviințarea organelor judiciare, teritoriul județului Olt și neavând voie să ia legătură cu ceilalți inculpați.
Cei șapte traficanți au fost „săltați“ de polițiști, sub coordonarea procurorilor DIICOt Olt, săptămâna trecută, din Slatina, zeci de martori ajungând, de asemenea, la audieri. Procurorii spun că prin rețeaua coordonată de „Atomenu“, un bărbat fără ocupație, certat cu legea, care a avut de ispășit diverse pedepse și în străinătate, în nici doi ani s-a reușit comercializarea a aproximativ 10 kg de droguri în Slatina, în valoare de peste 300.000 de lei, etnobotanice, dar nu numai, printre consumatori fiind și minori.
„S-a constatat că în momentul în care inculpatul Iordache Marius Ionuţ avea dificultăţi în procurarea substanţelor cu efecte psihoactive de pe raza municipiului Craiova, inculpata Lilea Ana şi Manda Marius Ionuţ îşi produceau singuri substanţe cu efecte psihoactive prin amestecarea plantelor de salvie cu acetonă ori alcool etilic. Astfel, produsul creat avea efecte psihoactive diferite de substanţele psihoactive cumpărate de pe raza municipiului Craiova. În urma investigaţiilor efectuate în cauză s-a constatat că respectivele produse comercializate de membrii grupului au provocat consumatorilor de astfel de produse, în special minori, stări de somnolenţă, de debarasare de viaţa cotidiană, fie pe termen scurt, fie pe termen lung, iar mulţi dintre aceştia au avut perioade în care, după consumarea acestor produse, au fost internaţi în stare gravă în unităţi spitaliceşti“, se menţiona în comunicatul de presă al DIICOT emis săptămâna trecută.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS