17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDrum judeţean, surpat la Prigoria

Drum judeţean, surpat la Prigoria

Drumul Judeţean (DJ) 675B Albeni – Prigoria – Alimpeşti, din Gorj, s-a surpat pe o lungime de 150 de metri. Circulaţia are loc pe un singur sens, în zona comunei Prigoria.
Autorităţile judeţene s-au deplasat joi la Prigoria, pentru a analiza efectele produse de inundaţiile de la sfârşitul săptămânii trecute şi începutul acestei săptămâni. Autorităţile locale au notificat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj în legătură cu problemele apărute la drumul judeţean care traversează comuna Prigoria. De asemenea, apele au afectat şi două drumuri săteşti din zonă. Este vorba de DS 34 pe 560 de metri şi DS 38 pe o lungime de 300 de metri. Cele două drumuri săteşti sunt pietruite, iar apele au înlăturat stratul de uzură. De asemenea, pe anumite porţiuni apele au săpat în mal şi au rupt din drum.
Conducerea Primăriei Prigoria a notificat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, iar notificarea a ajuns şi la Prefectura Gorj. Joi, prefectul Ciprian Florescu s-a deplasat cu o delegaţie de specialişti pentru a analiza gravitatea situaţiei şi a vedea care sunt soluţiile pentru remedierea problemelor, mai ales că este vorba de un drum judeţean important care tranzitează mai multe comune din judeţul Gorj.
În funcţie de opinia specialiştilor, se vor estima şi sumele necesare pentru lucrările de reparaţii. O urgenţă o reprezintă reabilitarea DJ 675B, care pe o lungime importantă a rămas cu o singură bandă de mers. Dacă nu se va interveni de urgență, există riscul închiderii traficului pe ruta respectivă, prin comuna Prigoira. Astfel, conducătorii auto ar fi obligaţi să folosească drumuri ocolitoare. Acest lucru s-ar reflecta în costurile legate de combustibil şi în circulaţia pe drumuri pietruite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS