7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljParcul „Nicolae Romanescu“, recepționat 90%

Parcul „Nicolae Romanescu“, recepționat 90%

Recepția Parcului „Romanescu“ din Craiova se apropie de final. Constructorul, SC Mitliv SA, a comunicat investitorului, în speță Primăria Craiova, data terminării tuturor lucrărilor prevăzute în contract, printr-un document scris, încă din luna martie. La rândul său, investitorul a confirmat primirea și, ca urmare a notificării terminării lucrărilor de construire, va numi comisia de recepție pentru construcții și pentru instalațiile aferente. Din comisie fac parte reprezentanți ai primăriei, ai Inspectoratului de Stat în Construcții, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și ai Ministerului Culturii. Drept urmare, la acest moment mare, parte din lucrări au fost verificate de comisie, urmând ca în săptămâna 17-23 aprilie să se semneze procesul-verbal de recepție în conformitate cu procedura legală. „Recepția lucrărilor din Parcul «Romanescu» s-a efectuat în proporție de 90%. Săptămâna viitoare recepția se va încheia, se va semna procesul-verbal între constructor și beneficiar“, a precizat inginer Petre Brancu, reprezentant al SC Mitliv SA.
Prin actul de recepţie se certifică faptul că executantul şi-a îndeplinit obligaţiile în conformitate cu prevederile contractului şi ale documentaţiei de execuţie. Trebuie precizat că recepția a început în data de 31 martie, fără reprezentantul Ministerului Culturii. Acesta a fost invitat în trei rânduri, prin Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național, dar nu a delegat nici până la această dată un reprezentant. „Până în acest moment, nu a fost desemnat un delegat din partea Ministerului Culturii care să participe la recepție. Am primit cererile de la Direcție și urmează să confirmăm prezența noastră în săptămâna imediat următoare“, a precizat Cristian Pelivan, purtător de cuvânt la Ministerul Culturii.
La rândul său, reprezentantul constructorului spune că este suficient ca la recepție să participe 50 plus unu din membri, lipsa reprezentantului ministerului nefiind un impediment.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS