7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Capcane“ CEZ în mijlocul drumului

„Capcane“ CEZ în mijlocul drumului

Craioveanul Dan Bălăceanu nu s-a gândit că va rămâne fără geacă atunci când va trece pe lângă o cutie de distribuție externă și contoare electronice monofazate și trifazate montată de CEZ în mijlocul unui trotuar. Bărbatul ne-a sesizat la redacție întâmplarea și modul în care a „rezolvat“ problema distribuitorul de energie electrică.
„Pe strada Mitropolit Firmilian, în buricul Craiovei, CEZ a «plantat» o cutie cu contoare în mijlocul trotuarului. Dar asta nu este tot, au lăsat și niște șuruburi foarte lungi în spatele cutiei, adică exact pe unde se strecoară pietonii, printre gardul din apropiere, mașinile parcate pe trotuar și acele contoare. M-am agățat cu îmbrăcămintea în acele șuruburi și mi-am distrus haina“, spune craioveanul în sesizarea trimisă pe adresa GdS.
Indignat de această întâmplare, Dan Bălăceanu a cerut socoteală celor de la CEZ.
„Am făcut o sesizare la CEZ în care am relatat cele întâmplate și am solicitat scurtarea acelor șuruburi ce erau un real pericol pentru pietoni, mutarea acelei cutii lângă gard și, bineînțeles, să-mi plătească îmbrăcămintea distrusă. Am primit răspuns în data de 28.03.2017. Își cereau «scuze pentru incidentul provocat de acea instalație» și spuneau că «deficiența semnalată de mine a fost remediată în data de 03.03.2017», mai spune craioveanul.
Acesta a mers ulterior și a verificat cele susținute de CEZ. A constatat că șuruburile în cauză dispăruseră, dar cutia și contoarele rămăseseră în mijlocul trotuarului. Dan Bălăceanu susține că prin sesizarea sa vrea să-i avertizeze pe craioveni asupra „capcanelor“ puse de CEZ în mijlocul căilor de acces.
Cine a pus stâlpu-n drum?

Stâlp în mijlocul trotuarului, la intersecția a trei străzi din centrul Craiovei (Foto: Lucian Anghel)
Stâlp în mijlocul trotuarului, la intersecția a trei străzi din centrul Craiovei (Foto: Lucian Anghel)

CEZ nu stă prea bine nici la capitolul amplasării stâlpilor stradali. Un astfel de exemplu este la intersecția străzii A.I. Cuza cu strada Constantin Rădulescu-Motru, unde un stălp a fost așezat chiar în mijlocul trotuarului, destul de îngust, de altfel. Pietonii care trec prin zonă se văd nevoiți să se strecoare în dungă printre stâlp și clădirea din vecinătate sau să coboare pe carosabil, până depășesc acea porțiune de trotuar. „Este pus rău acest stâlp. Este o intersecție circulată, este trecere de pietoni. Aici se intersectează trei străzi, nici nu știi din ce parte să te ferești. Nu poți decât să te strecori printre clădire și zid, iar dacă ești mai corpolent sau sunt mai multe persoane, mergi pe stradă. Este periculos, dar nu ai altă variantă. Așa se gândesc unii la noi“, a spus o craioveancă aflată în trecere.
Exemplele cu stâlpii așezați în mijlocul trotuarului sunt nenumărate în Craiova.
Am întrebat la primărie care este modalitatea prin care sunt autorizate CEZ-ului astfel de lucrări „în mijlocul drumului“. Iată răspunsul referitor la cutia de distribuţie din primul caz.„Prin autorizarea de construire, proprietarilor terenului din zona menționată li s-au impus niște retrageri ale împrejmuirii din axul străzii, ca să respecte regulamentul zonei – PUZ. Terenul rămas dintre blocul de măsură și control curent al CEZ și împrejmuirea actuală a proprietarului din zonă este teren privat. Conform legii și politicilor ANRE, blocul de măsură și control curent al CEZ se amplasează la limita de proprietate existentă – fosta împrejmuire. În acest caz, amplasarea blocului de măsură și control curent al CEZ respectă legile și politicile ANRE în vigoare”, a precizat Marina Andronache, purtător de cuvânt al Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS