porngo.org
pornotits.org
vipfetish.org
pornchaos.org

Imobiliare în stil italian: Cum operează Emilio sub nasul procurorilorDe mai bine de două luni, GdS scrie despre afacerile imobiliare cu iz penal derulate la Craiova de italianul Vincenzo Ioele (Emilio). Prin firmele pe care le controlează, acesta a construit în oraș mai multe blocuri de locuințe, în valoare de câteva milioane de euro. Afacerea s-a transformat într-un uriaș scandal în momentul în care zeci de clienți au acuzat că au fost trași pe sfoară de italian. Zecile de plângeri penale pentru înșelăciune s-au transformat într-un dosar-mamut, încremenit la DIICOT Craiova. Anchetele procurorilor s-au rezumat până acum doar la o urmărire penală in rem (față de faptă), nici una pe persoană fizică. În timp ce procurorii anchetează fără rezultate, Emilio operează schimbări esențiale în firmele pe care le controlează.  

Bilanțul anchetelor derulate în perioada 2015-2017 se traduce în circa 20 de dosare penale. Plângerile cumulate la poliție și Parchete au ajuns la DIICOT Craiova, care a început urmărirea penală (18 mai 2016) in rem pentru infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, înșelăciune, abuz în serviciu, fals intelectual și spălare de bani. În dosarele aflate pe masa procurorilor, sunt incriminați notari publici, funcționari de la OCPI Dolj și Primăria Craiova, dar și colaboratori apropiați ai lui Emilio. În plasa de păianjen țesută în jurul italianului au picat zeci de clienți, printre care oameni de afaceri, avocați, procurori, judecători și funcționari. Tocmai de aceea, dosarul „Emilio“ este un cartof fierbinte pentru mulți. Spre exemplu, DNA – Structura Centrală a preluat dosarul „Romain Rolland“ pentru a evita un potențial conflict de interese, după ce GdS a dezvăluit că printre clienții lui Emilio se numără și Cosmin Croitoriu – șeful DNA Craiova. Pe de altă parte, DIICOT a refuzat să ne pună la dispoziție o listă cu procurorii care au lucrat la acest caz.

Solicitarea a fost făcută după ce GdS a aflat că în 2016 procurorii Camelia și Mihai Stanciu (sora și cumnatul lui Cosmin Croitoriu) au părăsit în mod misterios DIICOT Craiova.

De asemenea, GdS a evidențiat conexiunile din justiție și administrație ale acestui caz. Concret, dosarul „Blocul procurorilor“ este judecat pe fond de Alina-Gabriela Mischianu, soția lui Ovidiu Mischianu – șeful juriștilor din Primăria Craiova și cel care contrasemnează de legalitate toate actele municipalității. El este personaj-cheie în dosarul „Craiova Culturală“ – aflat la DNA Craiova. Am văzut deja că șeful DNA Craiova, Cosmin Croitoriu, este parte în dosarul judecat de Alina Mischianu. Putem vorbi de conflict de interese? DNA susține că nu!

Săptămâna trecută, s-au întâmplat alte lucruri interesante. Omul de afaceri italian Stefano Pizzingrilli, cel care a fost păcălit cu terenul de sub „Blocul procurorilor“, anunță că vrea să mute procesele din Dolj în măsura în care va reuși să probeze „protecția deosebită de care se bucură Emilio în mediul judiciar din Craiova“. Pizzingrilli spune că clienții lui Emilio au cumpărat apartamente la prețuri mici în raport cu amplasamentul (500 euro/mp). Ei au plătit pe loc întregul preț, fiind conștienți că Emilio nu era proprietarul terenului. Pizzingrilli spune că negociază cu clienții din „Blocul procurorilor“ o soluție amiabilă, dar a evitat să dea alte amănunte.


Paravanele lui Emilio

Încă de la începutul acestui scandal, GdS a arătat cum se folosește Emilio de interpuși pentru a scăpa de creditori și a avea acces la bani. Euro Universal, firma care a construit blocul din str. Romain Rolland nr. 1, a intrat în faliment pentru datorii de 3,7 milioane de euro. Înainte să bage firma în faliment, Emilio a transferat-o pe numele unor oameni de paie, folosiți ca paravan. Patronul din acte al Euro Universal era Dorian Vișan (30 de ani), un tânăr din Dăbuleni, angajat șofer pe mașina care transporta materiale de construcții. În prezent, el lucrează în Milton Keynes, un orășel din regiunea South East England, undeva la nord de Londra. Contactat de GdS, tânărul a susținut că totul este „o greșeală“, el fiind doar un șofer care a părăsit firma deoarece „Emilio nu mai plătea salariul la timp“. Emilio controla societatea printr-o șmecherie ingenioasă, o procură specială autentificată la notarul Ionel Curea (4 august 2015). Prin acest act, patronul de paie al firmei (Dorian Vișan) îl împuternicea pe Emilio să conducă firma ca și când ar fi fost a lui. Ca administrator al firmei a fost împins în față Mihai Șomîrdoleanu (50 de ani), paznicul firmei.

După dezvăluirile GdS, modificări importante au apărut și în acționariatul Grup International, firma care a construit „Blocul procurorilor“. În urmă cu două luni, societatea îi avea ca acționari pe fiul lui Emilio, Giuseppe Ioele (99,8%), și pe interpusul Mihai Șomîrdoleanu (0,2%).Recent, locul lui Giuseppe în firmă a fost luat chiar de Emilio. Schimbări s-au petrecut și în altă firmă controlată de Emilio, Construcții Mercurio – societate care construiește un bloc de locuințe pe str. Împăratul Traian nr. 28, la câțiva metri de sediul DNA Craiova. La izbucnirea scandalului, unicul acționar al societății era Giuseppe Ioele. Recent, în firmă a fost cooptat și un anume Bogdan Mădălin Ciocan (0,07%) – un tânăr de 26 de ani care a devenit și administrator. Prin 2009, tânărul era beneficiar al unui program social pentru a merge la școală. Ținând cont de profilul noului asociat, se pare că și aici putem vorbi de o nouă mișcare strategică a lui Emilio. De regulă, astfel de mutări se referă la transmiterea firmelor cu datorii în doi pași, fără să prindă de veste Fiscul și creditorii: în prima fază este cooptat încă un asociat, iar în a doua fază toate părțile sociale sunt cedate acestuia.

Cititorii care au urmărit serialul despre Emilio își amintesc, desigur, că unul dintre personajele implicate în scandal este Costinela Chimoiu – șefa OCPI Dolj. În dosarul „Romain Rolland“ ea este acuzată că ar fi încasat o mită mascată de la Emilio pentru a admite prin reexaminare intabularea apartamentării blocului construit de firma Euro Universal. În aceeași zi cu admiterea cererii, ea a vândut către o firmă controlată de Emilio (Regnico SRL) trei parcele de teren intravilan în comuna Ghercești, în valoare de 10.500 de euro. În urmă cu două luni, societatea era controlată de italian prin Giuseppe Greco (50%) și Immacolata Ioele (50%) – fiica lui Emilio. După dezvăluirile din GdS, firma a fost preluată 100% de Mihai Șomîrdoleanu, omul folosit de Emilio ca paravan și în celelalte firme.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de luni, 20 martie 2017

Actualitate

» Ministrul de Interne, lămuriri despre buletinele electronice, care ar putea înlocui şi cardul de sănătate
» A crescut riscul de avalanșă în Munții Făgăraș
» Kovesi: Legislaţia ar trebui revizuită astfel încât imunitatea unui ministru să fie limitată la durata mandatului
» Ordonanţa privind migraţia primarilor a fost respinsă de Senat
» Chişinău: Fost deputat, reținut pentru spionaj în favoarea Rusiei
» Directorul FBI confirmă existența unei investigații în privința legăturilor Trump-Rusia
» DNA: Traian Rițiu, fost director în cadrul ROMATSA, și-a recunoscut vina în dosarul de corupție
» Un avion de pasageri s-a prăbușit la aterizare în Sudanul de Sud
» Peste 500 de comune din România au grade de sărăcie peste medie și severe
» Președintele Iohannis participă vineri la Summitul UE de la Roma
» Marea Britanie va declanșa Brexitul la 29 martie

Interviu

» Prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, neurochirurg: „Umanitatea contează, nu se știe în viață când te lovește boala“

Publireportaj

» AutoKappa – partenerul tău de drum lung
» Sofia Bistro – gustul unei afaceri cu gust

Local

» Bucate de odinioară
» Prognoza meteo pe următoaele două săptămâni în Oltenia
» Cod Galben de vânt în Oltenia

Dolj

» Alpiniştii craioveni dispăruţi în Retezat sunt în viaţă
» Cinci doljeni, condamnați pentru evaziune fiscală cu fier vechi
» Termo reglează căldura după starea vremii
» Autostrada Craiova – Pitești, doar studiu și proiect până în 2020
» Probleme majore cu gunoiul în Malu Mare şi Ghindeni
» Agresiunea fizică, emoţională, dar şi hărţuirea cibernetică fac victime în rândul copiilor
» Cinci concurenți pentru șefia ISJ Dolj
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Stop Bullying-ului
» Intersectii periculoase
» Gunoaiele sufocă Malu Mare şi Ghindeni
» Turneul din Germania, un succes pentru Opera Craiova
» Dolj: O femeie din Pleniţa a ajuns la spital cu arsuri pe tot corpul
» Craiova: Eveniment dedicat comemorării a 150 de ani de la dispariția lui Charles Baudelaire
» Craiova: Muzică romantică şi sud-americană la Filarmonica “Oltenia”
» “Ora Poeziei” în liceele craiovene
» Caravana Culturală a Romilor poposeşte pentru o zi la Universitatea din Craiova

Gorj

» DSP a depistat sute de bacterii în apa de la Căminul de bătrâni din Suseni
» Anchetă la Spitalul Judeţean, în urma acuzaţiilor grave lansate de mama unui bebeluş
» Nouă salarii compensatorii pentru cei care vor pleca de bună voie din CEO
» Gorj: Ceasul solar, interzis turiştilor
» Târgujienii sunt mari restanţieri la plata amenzilor
» Drumarii urcă pe Transalpina cu utilajele de deszăpezire

Olt

» Incendiu într-un parc fotovoltaic de lângă Caracal

Mehedinţi

» Mehedinți: Pieton ucis pe DN 6, trafic blocat pe un sens
» Mehedinţi: Prins la scurt timp după ce a furat un portofel

Sport

» „Elitele“ și-au luat punctele cu Chindia
» Șase medalii pentru spadasinii craioveni
» Fotbal / Pandurii nu au trecut nici de Iaşi
» Baschet (m): Victorie la limită pentru Craiova la Galaţi
» Fotbal / Martin Atkinson arbitrează România – Danemarca

Magazin

» Bancul zilei
» Horoscop

Top