Capcane pentru șoferi pe străzile din Craiova

Autori


Lucrările de aducere la cotă a gurilor de canal au transformat mai multe străzi din municipiul Craiova în adevărate capcane pentru șoferi. Mai mulți craioveni și-au avariat mașinile miercuri seară, într-o gură de canal nesemnalizată de pe strada Ulmului, iar SC Delta ACM, firma care execută lucrările, a primit nu mai puțin de cinci amenzi în ultimele zile.

SC Delta ACM, firma care se ocupă de asfaltarea străzilor din municipiul Craiova încă din anul 2008, a comis-o din nou. De data aceasta, Delta ACM a primit cinci amenzi pentru că a început lucrările de ridicare a canalelor de pe mai multe străzi fără știrea Poliției Rutiere, dar și pentru că nu a semnalizat cum ar trebui lucrările.

Să vedem ce s-a întâmplat în ultimele zile. Încă de săptămâna trecută, Delta ACM a început să spargă asfaltul din jurul mai multor guri de canal pentru a le ridica la nivelul străzii.

În cursul zilei de marți, pe 28 februarie, polițiștii Biroului Rutier Craiova au constatat că Delta a început lucrările pe mai multe străzi fără acordul lor, motiv pentru care au aplicat patru amenzi.

„Polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier Craiova au aplicat patru sancțiuni contravenționale unei societăți comerciale care a efectuat lucrări de aducere la cotă a gurilor de scurgere a apelor pluviale, instituind restricţii de circulaţie fără acordul Biroului Rutier, dar și pentru nesemnalizarea corespunzătoare a restricțiilor de circulație impuse și a lucrărilor executate în zona drumului public. Aceste lucrări au fost efectuate pe străzile Mircea Vodă, Jiețului și Ștefan cel Mare din municipiul Craiova. Amenzile aplicate de polițiștii rutieri societății comerciale sunt de 14.500 de lei“, au explicat reprezentanții IPJ Dolj.

Au dat în gropile lăsate de Delta

Miercuri seară, după ce a plouat câteva ore, lucrările nesemnalizate au făcut și primele victime în rândul șoferilor. Mai mulți șoferi

și-au avariat mașinile pe strada Crișului, după ce au trecut peste lucrările începute la o gură de canal și lăsate neterminate.

Polițiștii doljeni au precizat că doi dintre șoferii care și-a avariat mașinile au mers la sediul Biroului Rutier pentru a obține o autorizație de reparație a mașinilor. Este vorba de un craiovean care, în final, nu a mai cerut autorizație de reparație a mașinii, dar și de o șoferiță de 52 de ani, din Craiova, care avea mașina avariată serios. Ulterior, polițiștii au mers pe strada Crișului pentru a vedea despre ce este vorba, ocazie cu care au mai dat o amendă. „În baza celor sesizate, polițiștii s-au deplasat pe strada Crișului, unde au constatat că au fost executate lucrări în partea carosabilă, lucrări care erau nefinalizate și nesemnalizate, iar molozul rezultat fusese lăsat pe partea carosabilă. Societatea comercială care a executat lucrările a fost sancționată cu o amendă în valoare de 11.600 de lei“, au mai precizat polițiștii doljeni.

Ieri, în jurul prânzului, un taxi a intrat în gropile săpate de Delta la intersecția străzilor Elena Teodorini și Câmpia Islaz. Oamenii legii au precizat că taximetristul nu s-a prezentat la Biroul Rutier pentru eliberarea unei autorizații de reparație a mașinii.


Gazeta de Sud a întrebat SC Delta ACM despre această situație, însă până ieri după-amiază reprezentanții firmei nu au transmis un răspuns.

Străzi sparte de Delta ACM

Întrebați despre aceste lucrări, reprezentanții Primăriei Craiova au precizat că se lucrează pentru ridicarea la cotă a gurilor de canal pe mai multe străzi din municipiu. „Au fost atacate 11 străzi pentru ridicarea la cotă a gurilor de canal. S-a făcut amorsarea lor și s-a început asfaltarea pe străzile Horia, Ștefan ce Mare, Bucovina, Bătrânilor, Fluturi, Ulmului, Petre Carp, Jiețului, Mircea Voda, Ludwig van Beethoven și Elena Teodorini. În cazul străzilor Horia, Fluturi, Ulmului și Petre Carp s-a ridicat molozul și s-a asfaltat. În cazul străzilor Jieț și Mircea Vodă s-a ridicat molozul și sunt în curs de asfaltare“, au explicat reprezentanții Primăriei Craiova.

Gazeta de Sud a mers ieri să vadă ce se întâmplă pe străzile amintite, însă numai pe câteva își făcuseră apariția muncitorii Delta. Pe strada Horia era „liniște“, iar din șapte guri de canal aflate în lucru, numai două erau semnalizate. Pe strada Dumbrăveni, de la intersecția cu strada Ludwig van Beethoven și până la intersecția cu Brestei, asfaltul din jurul gurilor de canal fusese spart, iar molozul zăcea în mijlocul străzii. Trebuie spus că, din câte a comunicat, Primăria Craiova nu știa ieri că se lucra și pe strada Dumbrăveni. Aceeași situație era și pe străzile Ludwig van Beethoven și Elena Teodorini.

Amenzi pentru Delta ACM

Delta ACM a fost amendată în mai multe rânduri de ofițerii Biroului Rutier Craiova, însă sancțiunile primite par să nu aibă efect. În aprilie 2013, oamenii legii au descoperit că Delta s-a apucat să asfalteze strada Brazda lui Novac, deși nu avea autorizație și nici avizul poliției, dar și că nu a semnalizat lucrările. Firma a fost amendată atunci cu 3.150 de lei.

Ulterior, aceeași societate comercială a fost sancționată cu ocazia asfaltării străzilor Calea București, Marin Sorescu, Potelu, Bujorului și Ludwig van Beethoven.

În vara anului 2015, după ce a primit mai multe sancțiuni, Delta s-a ales și cu un dosar penal, fiind acuzată că nu a luat măsurile pentru semnalizarea obstacolelor sau lucrărilor pe drumurile publice. Atunci, doi șoferi și-au avariat mașinile pe Calea București. Reprezentanții IPJ Dolj au precizat că acest dosar este încă în lucru la Biroul Rutier Craiova.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 3 martie 2017

Actualitate

» Jens Stoltenberg: NATO nu poate oferi Rusiei garanția că nu vor mai exista extinderi ale organizației
» Protest inedit la Kiev. Prostituatele cer legalizarea celei mai vechi meserii din lume
» Poliţia Română a cumpărat paturi şi saltele pentru centre de reţinere şi arestare preventivă
» Dolj: Un bărbat căzut pe stradă a fost salvat de șeful Postului de Poliție Plenița
» Săptămâna viitoare vor fi demarate procedurile pentru ocuparea funcţiilor vacante la ASF, AEP, ICR şi BNR
» Gazprom se așteaptă anul acesta la o creștere cu 5% a cererii de gaze naturale în Europa
» Ministerul Mediului nu va înlocui timbrul de mediu cu altă taxă, ci cu “vignete care vor avea un cost redus”
» Merkel se întâlneşte cu Donald Trump la Washington, pe 14 martie
» Ministerul Energiei a dat undă verde construirii gazoductului Bulgaria-România-Ungaria-Austria
» CE a aprobat acordarea de mese calde și trusou pentru nou-născuți, modificări aduse Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 
» Surse: Iohannis nu a renunţat la referendum, dar îl va folosi ca poliţă de asigurare pentru salvarea justiţiei dacă PSD va încerca din nou să o atace
» Alte cinci persoane implicate în violențele din Piața Victoriei, arestate preventiv
» Legea privind reducerea normei didactice pentru profesorii cu vechime de peste 25 de ani, promulgată de Iohannis
» Un deputat PSD a depus la Senat un proiect de lege prin care protestatarii sunt pedepsiţi cu închisoare
» Gheorghe Ştefan, trimis în judecată într-un dosar privind Poşta Română
» La 10 ani de la aderare, românii au încredere în UE și văd pozitiv viitorului ei

Publireportaj

» Care sunt cele mai potrivite spaţii pentru amplasarea unui şemineu

Local

» Comercianți de semințe și produse fitosanitare contrafăcute, descoperiți de procurorii olteni în București
» Călușarii care au cucerit juriul de la „Românii au talent“

Dolj

» Craiovenii care locuiesc pe aleea „fantomă“
» Întreruperi energie electrică de luni
» „Pasiunea“ pentru bancomate l-a băgat în pușcărie
» Scumpirea căldurii, la mâna consilierilor
» Porsche Cayenne furat din Finlanda, descoperit la frontiera Calafat
» Cioroiaşi, comuna legumicultorilor
» Cioroiaşi, loc încărcat de istorie
» Capcane pentru șoferi pe străzile din Craiova
» 40 de profesori vor fi restructuraţi în Dolj
» ABA Jiu a început cărăţenia de primăvara

Gorj

» Gorj: Magistraţii cer audierea martorilor în dosarul penal al unui director al CEO
» Gorj: Fosta şefă a Secţiei oncologie vrea să scape de controlul judiciar
» Gorj: Locuri de muncă în domeniul hotelier – gastronomic, în Germania
» Gorj: Femeie anchetată pentru distrugere prin incendiere

Olt

» Incendiu la Romtimex. Un microbuz al firmei slătinene de transport a ars ca o torță
» Olt: Un bărbat a murit după ce a fost strivit de un utilaj agricol

Mehedinţi

» 37 de incendii de vegetaţie în Mehedinţi. Două s-au produs vineri
» Mehedinţi: ISU Drobeta organizează o activitate de informare a populaţiei, la 40 de ani de la marele cutremur din 1977
» Mehedinţi: Un motociclist băut a intrat cu mopedul într-o maşină
» Mehedinţi: Peşte fără documente legale confiscat de poliţiştii de frontieră
» Locuri de muncă vacante în judeţul Mehedinţi

Vâlcea

» Vâlcea: Agent economic din domeniul silvic, sancţionat cu amendă

Sport

» Fotbal / Programe, clasamente, rezultate (3-6 martie)
» Fotbal / CS Universitatea II Craiova, victorioasă cu Şirineasa

Educatie

» Zeci de profesori din Dolj, pe lista restructuraților
» Cursurile anului şcolar 2017-2018 vor începe luni, 11 septembrie

Magazin

» Povestea Mărţişorului
» Bancul zilei
» Horoscopul săptămânii viitoare

Opinii

» UE cu mai multe viteze: cu Dragnea şi Tăriceanu, România riscă să intre-n marşarier
» Dragnea şi afacerile lui din Teleorman până în Brazilia. De ce trebuie îndepărtat rapid de la butoane

Top